Bodrogi Gyula intenzív osztályra került

Bodrogi Gyula intenzív osztályra került

Bodrogi Gyula, az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállításon rendezett kerekasztal-beszélgetésen a budapesti Hungexpón 2021. október 9-én. (MTI/Illyés Tibor)

Fotó: Illyés Tibor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtök reggel mentő vitte Bodrogi Gyulát a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára – értesült az Index. A nemzet színésze hajnalban fulladozott, nem kapott levegőt, élettársa, Angéla értesítette Merkely Béla professzort, a neves szívspecialistát, aki azonnal mentőt küldött a művészért. A Kossuth-díjas színészt az intenzíven ápolják, információnk szerint nincs életveszélyben.

„Gyuszi hajnalban nem kapott levegőt, fulladozott, nagyon melege volt – mondta az Indexnek Vass Angéla, a színművész hűséges társa. – Kinyitottam az ablakot, de továbbra sem érezte jól magát, és ekkor telefonáltam Merkely professzornak, a Semmelweis Egyetem rektorának, aki a múltkor, május 18-án is gyakorlatilag megmentette Gyula életét. Gyuszi akkor is súlyos légszomjjal küszködött, hasonló tünetei voltak, mint most.”

A 88 éves színészt azonnal a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára szállították, ahol megállapították, hogy bevizesedett a tüdeje, ez okozta a nehézlégzést. Leszívták a vizet, és az intenzív osztályon ápolják. Amikor beszéltünk Angélával, Bodrogi éppen aludt.

Azt mondja a professzor úr, nincs szó életveszélyről, Gyula meg fog gyógyulni, sőt ha rajta múlna, már menne haza. Holnap megyek be hozzá, akkor bővebb információkkal tudok szolgálni – mondta Vass Angéla.

Címkék: Bodrogi Gyula