Feloszlik az Intim Torna Illegál

Feloszlik az Intim Torna Illegál

Intim Torna Illegál (Forrás: az együttes Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tizenegy év után feloszlik az Intim Torna Illegál – osztotta meg a zenekar a Facebook-oldalán. Előtte azért a nyáron tartanak még egy turnét, hamarosan pedig bejelentik a budapesti búcsúkoncert dátumát és helyszínét. A nyári fesztiválokon lehet majd még találkozni a zenekarral, ott lesznek például a debreceni Campusz Fesztiválon is.

Az együttes 2010-ben alakult azt követően, hogy négy tag kivált a Kistehén Tánczenekarból. Azóta négy nagylemezt adtak ki: a tizenegy évvel ezelőtti Cirkuszt követte a Kísérlet (2012), a Mindenkinek igaza van (2014) és az Élni jöttünk (2018). A legnépszerűbb dalaik között említhetjük a Vágjál lyukat a kádba, az Örökké és a Hipnotizőr király címűeket.

Az Intim Torna Illegál népszerű koncertzenekar volt, így persze a járványidőszak őket is kifejezetten rosszul érintette, de tagcserékkel is szembe kellett nézzenek az elmúlt tíz évben. Kiss Sándor basszusgitáros 2016-ban jelentette be, hogy mindenkit kitett a zenekarból, másokkal folytatja a jövőben. Hamarosan kiderült viszont, hogy ez épp fordítva történt, Kisstől váltak meg, és a többiek folytatták az eredeti néven. Kiss akkor bejelentette, Hermann Tamás énekessel, Ruska Péter gitárossal és Pusztai Gábor dobossal folytatja, de a csapatban maradtak helyettük Dorogi Péter, Gálos Ádám, Nádasdi János, illetve érkezett Bikali Sándor. Tavaly augusztusban aztán bejelentették, hogy távozik Bikali, őt utoljára szeptember 3-án lehetett látni a Barba Negrában.