Indexes vezető kerül a Libri igazgatótanácsának élére

Indexes vezető kerül a Libri igazgatótanácsának élére

Fotó: a Libri Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jelentősen átalakul a Libri vezetése – írja a 24.hu. Kovács Péter Tamás leköszönő vezérigazgató szerződése lejártával távozik a pozícióból, a helyét pedig Köbli Gyula veszi át. Az új vezető nem ismeretlen a vállalatnál, hiszen 2017-2021 között gazdasági igazgatóként már tagja volt a vezetőségnek.

Átalakul a cégcsoport igazgatósága is, az új elnök Starcz Ákos eddigi igazgatósági tag lesz. Starcz Ákos korábban már volt a cégcsoport vezérigazgatója, jelenleg az Indamedia csoport igazgatója, az Index vezérigazgatója. – Izgalmas és örömteli feladat számomra, hogy az igazgatóság stratégiai munkája révén újra aktív részese lehetek a Libri sikertörténetének” – mondta.

Tavaly júniusban a több száz milliárd forinttal megtámogatott kormányközeli tehetséggondozó, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) megszerezte a piacvezető magyar könyvkereskedelmi és -kiadói hálózat, a Libri Csoport többségi tulajdonát. A 2023-as pénzügyi beszámolójuk szerint a vállalat víziója, hogy 2030-ra a közép-kelet-európai régió kulturális és szórakoztatóiparának több szegmensében is meghatározó szereplő legyen.