Kútvölgyi Erzsébet: Az egész szakmánk viharfelhőkkel van tele

Kútvölgyi Erzsébet: Az egész szakmánk viharfelhőkkel van tele

Kútvölgyi Erzsébet (Fotó: Tóth Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A színészet a világ egyik legszebb foglalkozása a gyermeksebészeten túl. Nem nagy, indulatos művészetnek, hanem szakmának gondolom – mondta a Magyar Hangnak adott interjúban Kútvölgyi Erzsébet. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész november közepén ünnepelte hetvenedik születésnapját.

„Riasztó mindannyiunk számára ez a „láthatatlan” ellenség – mondta a koronavírus-járvány kapcsán, – nem tudjuk honnan jött, merre tart, meddig lesz egyáltalán velünk. Ez a megfoghatatlanság engem megrémít.”

„Ha bárki azt meri állítani, hogy a színművészetiről tehetségtelen emberek kerülnek ki, és ez az intézmény ontja magából a középszert, azoknak ajánlom figyelmébe ifjabb Vidnyánszky Attilát, aki nagyon közel áll idősebb Vidnyánkszy Attilához” – fogalmazott a Színház- és Filmművészeti Egyetem körüli helyzet kapcsán. Hozzátette: „Vannak szavak, amiket nem szabad használni. Az elmúlt hónapokban olyan övön aluli mondatok hangzottak el, amelyekkel nem lehet egyetérteni.”

„Biztos, hogy nem leszek jobb színésznő attól, ha hetente minimum egyszer elmegyek templomba. Ha az élet bármely területén a tehetség nem általános mérce, akkor semminek nincs értelme” – mondta azzal kapcsolatban, hogy a kormánypárti vádak szerint ideológiai képzés zajlik az SZFE-n.

Kútvölgyi Erzsébet a teljes interjúban arról is beszélt, hogy nem hisz az online színházi közvetítésben.

De hogy miért? Valamint hogy mik voltak pályája legfontosabb mérföldkövei? Milyen emlékeket őriz a Vígszínház múltjából? Mit gondol a Víg körüli botrányról? Hogyan éli meg, hogy a koronavírus miatt nem játszhat? Mi lehet az SZFE-ügy vége? Ezekre a kérdésekre is választ kaphat a Magyar Hang december 4-én megjelent 2020/49. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/49. számban? Itt megnézheti!