Létezik a háttérhatalom, tehetségnek hívják – Interjú Gálvölgyi Jánossal

Létezik a háttérhatalom, tehetségnek hívják – Interjú Gálvölgyi Jánossal

Gálvölgyi János (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Itt egy ország ketté lett hasítva. Hogy vagyunk „mi” meg vagytok „ti”. És akkor jön egy koronavírus, amely fütyül arra, hogy te jobboldali vagy, te baloldali vagy, te ilyen vagy, te olyan vagy, és úgy végez az emberekkel, mint a pinty. Hát nem borzasztó, hogy ez az egy nyavalyás életünk, ami van, erre megy el? – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Gálvölgyi János.

(...)

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész a színművészeti egyetem kapcsán úgy vélekedett, hogy vannak fiatal emberek, akik elkezdenek egy csodálatos hivatást, és így indul: „akkor jövünk mi, és majd megmutatjuk”. – Szóba hozták a háttérhatalmat. Igen, ezeknek a fiataloknak a tehetségük, a fiatalságuk, a nyitottságuk… Ez az ő háttérhatalmuk – mondta.

(...)

Gálvölgyi Jánossal szóba került az is, hogy Vidnyánszky Attila és Benkő Péter is az Istenhívő meg a keresztény színjátszás szükségességéről beszél. Ám a színész szerint azt, hogy valaki nemzeti meg keresztény, azt nem kívül kell hordani, hanem az belülről jöjjön. – Mi az, hogy keresztény színjátszás? Ilyen ökörséget, komolyan mondom, én még nem hallottam – mondta.

Mit csinált a karantén alatt? 52 éves pályája alatt volt-e hasonló több hónapos leállás? Van értelme egyáltalán színházakat üzemeltetni, színdarabokat előadni a járvány és a megszorítások közepette? Gálvölgyi-show lesz még valaha? Miért maradt abba? Ahhoz képest, milyen népszerű színművésze ennek az országnak, a nagyjátékfilmszerepek elkerülték – vagy legalábbis kevés volt belőlük. Mi lehet ennek az oka? Ha visszagondol az ötvenkét éves pályájára, és kapna egy varázspálcát, amivel változtathatna visszamenőleg, van-e olyan, amin esetleg módosítana? Esetében mit takar az SZFE melletti kiállás? Arról szól ez az egész, hogy most „ők akarnak jönni”? Vagy van ezen túl bármi más is a kalapban? Meglepődött azon, hogy ilyen összeszedetten, koncepcióval, humorral, kreativitással lépnek föl a hallgatók? Vidnyánszky Attila és Benkő Péter is az Istenhívő meg a keresztény színjátszás szükségességéről beszél. Létezik ilyen kategória? Mire számított, hol tart majd ez az ország 2020-ban? A Heti Hetes alatt muszáj volt, de manapság is követi a napi politikát, képben van? Az óriási kormánypárti médiatúlsúlyban miért pont a Klubrádió szúrja a hatalom szemét?

A válaszokat és a teljes interjút elolvashatja a Magyar Hang október 16-án megjelent 2020/42. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/42. számban? Itt megnézheti!