Mégis nyomoznak Gálvölgyi mentős ügyében

Mégis nyomoznak Gálvölgyi mentős ügyében

Gálvölgyi János (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár a rendőrség megszüntette a nyomozást, az ügyészség felülbírálta ezt a döntést, így mégis vizsgálódnak Gálvölgyi János mentős esete kapcsán. A 24.hu számolt be arról, hogy az ötödik és tizenharmadik kerületi ügyészség vizsgálta felül a megszüntető határozatot.

Az ismert színművész május 10-én lett rosszul. A rendőrség annak ellenére nem ért ki hozzá, hogy nehézlégzésre panaszkodott, félrebeszélt. Végül, amikor fél órán belül sem indultak el a mentők, a lányai maguk szállították kórházba. Gálvölgyit ekkor intenzív osztályra vitték, lélegeztetőgépen is volt egy ideig. Az Országos Mentőszolgálat vizsgálatában arra jutott, hogy a mentésirányító hibázott, amikor az esetet nem az életveszélyes kategóriába sorolta. Emiatt történt, hogy nem történt meg a riasztható rohamkocsi azonnali kiküldése. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított nyomozást, az eljárást viszont megszüntették.

Az V. és XIII. Kerületi Ügyészség – eljárva a törvényességi felügyeleti jogkörében – hivatalból vizsgálta felül a határozatot. Végül arra jutottak, hogy további nyomozási cselekmény szükséges, így a határozatot hatályon kívül helyezték, és az eljárást folytatták. A döntésről a Fővárosi Főügyészség szóvivője, Bagoly Bettina számolt be a 24.hu-ak. A foglalkozás körében elkövetett, gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt továbbra is a BRFK nyomoz.

Gálvölgyivel a történtek után interjúztunk, itt többek között erről beszélt: „Annyit mondok, hogy köszönöm, jól vagyok. Ezzel lezártam a történteket. Beszélünk másról. Mondjuk, az időjárásról. Borús nagyon az égbolt, tegnap még jégeső is volt. Az egyiknek fáj a dereka, a másiknak más baja van. Lehet aztán beszélgetni arról is, hogy most lesz egy olvasópróbám Pintér Bélánál, amit nagyon izgatottan várok. Ilyenekről végtelen örömmel.”