A propaganda vastagon rárepült a pápalátogatásra – Kultúrtáj

A propaganda vastagon rárepült a pápalátogatásra – Kultúrtáj

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Amikor Bayer Zsolt és Bencsik András arról beszél, hogy minél több olyan ember menjen el a pápai szentmisére, aki egyébként a békemenetre szokott járni, és ettől a Ferenc pápát meghívók – a miniszterelnök, illetve a köztársasági elnök –, valamint a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nem határolódik el, az belegázolás a pápai szentmisébe, a katolikus egyházba – fogalmaztak vendégeink a Kultúrtáj legújabb adásában.

Sáhó Eszter, a Szemlélek katolikus portál munkatársa és Reichert János, lapunk publicistája úgy véli: nem véletlen, hogy a Szentszék a jó pásztor vasárnapját választotta Ferenc látogatásának időpontjául, vagyis azt a napot, amelyet az egyház a papi és szerzetesi hivatásoknak szentel. A Vatikánban egészen pontosan látják – jóval tisztábban, mint nálunk egy átlagember –, milyen bajban van a magyar katolikus egyház.

A Kultúrtáj legújabb adásából választ kaphat további kérdésekre is

• Értjük-e Magyarországon, hogyan működik a modern, XXI. századi katolicizmus?
• Egy platformra helyezhető-e Ferenc pápa és Orbán Viktor békepártisága az orosz-ukrán háború ügyében?
• Miért félnek megszólalni a magyar püspökök?
• Miért érzik úgy megszólalóink, hogy a magyar katolikus egyház gyorsvonati sebességgel robog a középkoriasság felé?
• Miért aggályos, ha egy püspök stadion- és kötöttárugyár-tulajdonos?
• Miért baj, ha az egyház újabb és újabb intézmények üzemeltetését, eredetileg az állam által elvégzendő feladatok ellátását kapja feladatul?

Műsorvezető: Wekerle Szabolcs

Ha csak hallgatná, indítsa el lejátszónkat: 

Címkék: Kultúrtáj