Gáspár Győzőnek annyit kellett volna mondania: „Bocsánat”

Gáspár Győzőnek annyit kellett volna mondania: „Bocsánat”

Soproni Tamás (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

 

Biztosan létezni fog a Momentum 2029-ben, hiszen lesz EP-képviselők, lesznek önkormányzati helyei, még nagyobb számban, mint legutóbb – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Soproni Tamás. Terézváros vezetője Őrsi Gergelyhez hasonlóan az elmúlt években afféle bezzegpolgármesterré lett, akit azért dicsérnek, mert elsősorban a kerülete ügyeivel foglalkozik. Szerinte döntés kérdése, hogy az ember hogyan fogja fel a polgármesteri pozíciót, és hogy az kinek tetszik.

Magyar Péter kapcsán beszélt arról is, hogy nem szeretné még értékelni a jelenséget, mert június 9-éig nagyon keveset tudunk róla. – De ugyanazt tudom mondani, mint az egyes nyugati jelenségek kapcsán: aggódva figyelem az eseményeket – mondta, hozzáfűzve, hogy megérti azokat a választókat is, akik azt érzik, végre történik valami. Ő még ezt a történést igazán nem látja, jobban érdekli alapvetően a teljesítmény, mint a szép szavak.

Soproni Tamás korábban a Facebook-oldalán szólt oda Gáspár Győzőnek, amiért szabálytalanul parkolt. – A kiemelt szereplők példáján keresztül sokaknál rá tudunk mutatni arra, hogy a szabályokra fontos odafigyelni – mondta, hozzáfűzve azt is, hogy Gáspár Győzőnek egyetlen dolgot kellett volna mondania akkor: „Bocsánat”.

• Hány százalékot adna arra, hogy a következő önkormányzati ciklus végére, 2029-re is létezni fog a Momentum?
• Mit gondol Magyar Péter közéleti útjáról?
• Draskovics Tibor visszatérése a fővárosi közéletbe rendben van?
• Nem túlzás polgármesterként számonkérni közszereplőket, amiért rossz helyen parkolnak?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap június 6-ig kapható 2024/22. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!