Az unortodoxia most nem segít

Az unortodoxia most nem segít

A 2021. évi költségvetési törvényjavaslat az Országházban a tervezet benyújtásának napján, 2020. május 26-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Az eddig is kormányzó pártok magabiztos, és minden szükséges felhatalmazást megadó többséggel folytathatják a munkát, semmi nem akadályozza, hogy elűzzék a magyar gazdaság felett már jó ideje gyülekező sötét fellegeket. Már ha tudják. Hogy hatalmas gondokkal kell megküzdeni, azt Varga Mihály pénzügyminiszter szavai már a választás előtt jelezték, nevezetesen hogy át kell szabni a költségvetést, illetve az, hogy a választás napján Orbán Viktor kérdésre válaszolva azt mondta: a rezsicsökkentésről majd akkor döntenek, ha megalakult az új kormány.

Az évből mostanáig eltelt idő alapján úgy tűnik, egyelőre nem sikerült megfékezni az inflációt, annak mértéke akár éves szinten is kétszámjegyű lehet. Az orosz-ukrán háború miatt az egekbe ugró energiahordozó árak tovább nehezítik a helyzetet, amit súlyosbít, hogy az unióval évek óta fennálló, a támogatások jogszerű felhasználását megkérdőjelező korrupciós veszély miatt ebben az évben várhatóan nem nagyon jönnek közösségi források az országba. Az előrejelzések szerint nemcsak idén, hanem jövőre is megszorításokra lehet számítani.

• Hogyan lehet átalakítani a rezsicsökkentés rendszerét?
• Miből pótolja a kormány a kieső bevételeket?
• Lassuló gazdaság, magas infláció, hiányzó források. Merre van a kiút?

A teljes cikket a Magyar Hang április 8-án megjelent, 2022/15. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!