Dopeman, Thürmer Gyula, Tóth Gabi...? 10+1 tipp, hogy ki lesz a Fidesz elnökjelöltje

Dopeman, Thürmer Gyula, Tóth Gabi...? 10+1 tipp, hogy ki lesz a Fidesz elnökjelöltje

Novák Katalin köztársasági elnök fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt a Sándor-palotában 2023. március 27-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Most, hogy Novák Katalin a „kegyelmi ügybe” belebukva lemondott a köztársasági elnöki posztról, megismétlődik a történelem. Egyrészt Kövér László házelnök lesz az ideiglenes államfő márciusig, amikor is Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető közlése szerint már lesz a Parlament által megválasztott köztársasági elnöke Magyarországnak. Másrészt jó eséllyel beindul a közéletben a szivárogtatásokkal és lobbizgatásokkal kísért tippelősdi, hogy mégis ki lehet majd Novák Katalin utódja?

A Tisztelt Házmesterurat már régóta emlegetik a kormány holdudvarában olyan tisztelettel, ami igazából a legfőbb közjogi méltóságot illetné meg, úgyhogy nem lenne meglepő, ha ő költözne a Sándor-palotába. A hvg.hu értesülései szerint pedig egy közvélemény-kutató cég elkezdte megmérni, hogy mit is gondolnak az emberek Szalay-Bobrovniczky Kristófról, úgyhogy innentől fogva már az sem lehetetlen, hogy őt jelöli majd elnöki posztra a Fidesz-frakció. Jó, beszéljünk nyíltan: szóval lehet, hogy a honvédelmi miniszterből fog Orbán Viktor államfőt csinálni.

De addig, amíg a miniszterelnök államfőjelöltjét nem jelenti be a kormánypárti frakció vezetője, addig élünk néhány javaslattal a számukra. Listánk természetesen szubjektív, és igazából csak viccelődünk ezzel az összeállítással, hiszen ezek a személyek egészen biztosan nem tudják megtestesíteni a nemzet egységét, de ez nem is célja az Orbán-pártoknak. Viszont az érvek, hogy miért javasoljuk a Fidesz figyelmébe ezt a 10+1 személyt az államfői posztra, talán mutatnak valamit abból, hogy miként is gondolkodnak ők a hatalomról, meg arról az országról, aminek a családminiszterből lett elnöke egy ilyen undorító ügybe bukott bele.

1. Dopeman
Az egykori rapperből, hitelezőből, hajhosszabbító szakemberből és önkormányzati képviselőjelöltből lett beszélő fej egyszer már volt alternatív köztársasági elnöke az országnak. Akkor egy sztálinista hajléktalant győzött le, most lehet, hogy konzervatív professzorokkal kell majd versenyeznie. Kétségkívül nagy ugrás, de hát fideszes szemmel nézve Dopeman képes a fejlődésre: egy évtizede még rugdosta Orbán Viktor hungarocell szobrának a fejét, ma pedig már hétről hétre megpróbálja elmagyarázni, hogy mi is járhatott a miniszterelnök – igazi – fejében. És ha szilveszter éjfélkor azt hallgatnánk a Lopni című Dopeman-klasszikusból, hogy „mindig jönnek az ötletek, hogy hogyan szedjem el a pénzedet”, akkor még üdvözölhetnénk is a hirtelen jött őszinteséget.

2. Thürmer Gyula
Állítólag komoly orientációs zavart okozott a kormánypárt elkötelezett magszavazóinak, hogy az amolyan segéd- és pótdiplomataként tevékenykedő Novák Katalin az orosz-ukrán háborúban más álláspontot képviselt, mint az a Barátság-érdemrenddel kitüntetett, ananászhajú, kispályás focista, aki per pillanat Magyarország külügyminisztere. A Magyar Munkáspárt elnökének megválasztása mellett ez az egyik komoly érv: ő még azon az áron is Moszkvába utazik, ha ezzel azt kockáztatja, hogy ezzel egy időközi választáson egyetlen szavazatot sem kap az ő pártjának a jelöltje. Persze Thürmer Gyula elvtársat mindig is övezte valamiféle perverz, bezzegellenzékinek kijáró tisztelet a kormánypárti holdudvarban. „Ő legalább ötven éve ugyanazt gondolja” – érvelnek az örök moszkovita mellett azok a KESMA-értelmiségiek, akik egy pedofil gazember bűnsegédje kapcsán egy hét alatt is minimum kétfélét tudtak gondolni.

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!