Győzelem vagy halál

Győzelem vagy halál

Orbán Viktor országjáró kampánykörútjának salgótarjáni állomásán 2024. május 30-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Kecskeméti kampánybeszédében Orbán Viktor már hetekkel ezelőtt meghatározta, milyen stratégiával indul a párt az idei választásokon. „Rendes körülmények között választási kampányban azt szoktuk célul kitűzni, hogy az ingadozókat, akik még nem tudják, melyik lábukra álljanak, valahogy meggyőzzük arról, hogy támogassák a polgári, nemzeti, keresztény kormányzatot és programját. Sőt, abban is szoktunk reménykedni, hogy a lelkükre beszélünk, hátha az eltévedt bárányok közül balról néhányat vissza tudunk hozni jobbra. De ez nem ilyen kampány. Nem javaslom önöknek, hogy akár csak egy mondatnyi energiát is erre fordítsanak. Mert miután az EP-választásnak mindig alacsonyabb a részvétele, mint a parlamentinek, ezt a választást az nyeri meg, aki a saját hívei közül több embert visz el.” Erre a Békemeneten azzal erősített rá, hogy mozgósítási világrekordot fognak felállítani.

Az elmúlt néhány hétben többszörösen is meggyőződhettünk arról, hogy a Fidesz valóban csakis a saját potenciális szavazóbázisa megtartására koncentrál. Közülük is azokra, akik a végtelenül leegyszerűsített üzenetekre rezonálnak. Ők a Fidesz kemény magja, számuk kétmillióra becsülhető, pártszimpátiájuk stabil, motiváltságuk ugyanakkor rejthet kockázatot. Indokolt hát a csodafegyver, a Kubatov-lista bevetése.

• Mi a tétje a választásnak a Fidesz számára?
• Mennyi szavazatot kell elérnie a Fidesznek ahhoz, hogy komoly sikerként kommunikálja a június 9-i eredményt és mekkora az esély erre?
• Kivel versenyeznek valójában?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap június 13-ig kapható 2024/23. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!