Hogyan lehet feldolgozni a kudarcot a tízmillió stadion hazájában?

Hogyan lehet feldolgozni a kudarcot a tízmillió stadion hazájában?

Szoboszlai Dominik, Dárdai Márton és Willi Orban (b-j), a magyar labdarúgó-válogatott játékosai a németországi Európa-bajnokságra készülő csapat edzésén a telki edzőközpontban 2024. május 30-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Ha jól szerepelünk, a harmadik helyen továbbjuthatunk az erősorrend szerint, de ha a játékosok minőségét nézzük, akkor még lehet, hogy a skótok is jobbak nálunk – mondta Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a június 14-én kezdődő Európa-bajnokságra utazó keret bejelentésekor. Visszafogottsága a csapat elmúlt éveinek bravúrsorozatát látva, meglepő, a közönség hurráoptimizmusához mérten pedig egyenesen kiábrándító: szavai szerint, ha minden a papírforma szerint alakul, nem jutunk tovább a csoportból. Hogyan lehet feldolgozni az előrejelzett kudarcot a tízmillió stadion hazájában? 

Magyarország a kontinenstornán sorrendben Svájccal, a házigazda németekkel, majd a már említett Skóciával találkozik, június 15-étől 23-áig (Kölnben, illetve kétszer Stuttgartban). A selejtezőből csoportelsőként továbbjutva – amire emberemlékezet óta nem volt példa – a csapat előkelő helyről várhatta a sorsolást, amely felemás eredménnyel zárult: talán csak egy ennél is keményebb csoport jött össze, minden más négyesből reális esélyünk lenne a továbbjutásra. Persze az elmúlt időszak meccseit figyelembe véve, a német–svájci–skót trió sem tűnik legyőzhetetlennek. De akkor vajon miért annyira borúlátó a kapitány?  

• Mi a baj az elmúlt években rendkívül masszív védelemmel?
• Kiket kellene megállítania a sérülésből lábadozó, formán kívüli magyar játékosoknak?
• Hogyan lett az ősszel szárnyaló Szoboszlai Dominikből kispados?
• Miért veszélyesek a túlzott elvárások, és nem szabad mégsem leírni a magyar csapatot?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap június 6-ig kapható 2024/22. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!