Förtelem

Förtelem

Orbán Viktor kormányfő előadást tart a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2023. július 22-én. Mellette Németh Zsolt, az Országgyûlés külügyi bizottságának fideszes elnöke (b) és Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke (j) (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Az idei Tusványos üdítő pillanata volt Pesty László Fidesz-közeli filmes (ami nem egyenlő a propagandistával) rövid igazságbeszéde az úgynevezett Lölő-jelenségről. „A Lölő klán, a Biden klán: a kirakatban lopunk, csalunk, hazudunk, kompromittálva egy történelmi eszmét, förtelem mind a kettő” – fogalmazott egy vitán, meghökkentve partnereit és hallgatóságát. Világos szavak, nem szorulnak magyarázatra.

A leginkább lelombozó meg az volt, hogy a miniszterelnök a jelek szerint letett arról, hogy a belső erőforrásainkra alapozva lendüljünk túl az inflációs, megélhetési válságon, illetve adjunk új lendületet az ország megrekedt felzárkózásának. Egy kis statisztikai trükközéssel annak illúzióját keltette, hogy kormányai az elmúlt 13 évben remek teljesítményt nyújtottak, a járvány és a háború „meteoritjai” okozzák a nehézségeket, amelyeken a megszokottnál kissé halványabban előadott prognózisa szerint egy év múlva ilyenkor már túl leszünk. A hogyanról viszont lényegében semmit sem mondott.

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap július 28-án megjelent, 2023/30. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online! 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!