Így küzdöttek Budapest lelkéért a kampányhajrában a nagy visszalépés előtt

Így küzdöttek Budapest lelkéért a kampányhajrában a nagy visszalépés előtt

Karácsony Gergely és Vitézy Dávid (Fotó: Vitézy Dávid / Facebook)

Idén eredetileg négyen is megmérettették volna magukat a legnagyobb közvetlen felhatalmazást jelentő tisztségért: a főpolgármesterségért. Karácsony Gergely a Párbeszéd–Zöldek–DK–MSZP listavezetőjeként újrázna, kormánypárti kihívója Szentkirályi Alexandra. Vitézy Dávid saját egyesülete, illetve az LMP támogatásával indul, a negyedik jelölt pedig Grundtner András a Mi Hazánk színeiben. Lapunk a választási kampány hajrájában találkozott a jelöltekkel – kivéve Szentkirályit, akinek kérdéseket is hiába küldtünk, nem kaptunk választ. Az csak lapzártánk után derült ki: a fideszes főpolgármester-jelölt végül péntek reggel visszalépett Vitézy Dávid javára.

Metróval érkezett Karácsony Gergely, hogy átadja a Határ úti állomás megújított és akadálymentessé tett aluljáróját. A sajtóesemény az ilyenkor kötelező beszédeken túl megtekintéssel is jár, Karácsony az akadálymentesített, még zuhanyzásra is alkalmas új nyilvános vécét is bejárja (használata: 250 forint). A politikus megjelenése felkelti a járókelők figyelmét is, rövid időn belül számottevő mennyiségű fiatal akar szelfizni vele, mindannyian sok sikert kívánnak neki. Azért van olyan idősebb hölgy is, aki kritikát fogalmaz meg: azt veti a politikus szemére, „alig csináltak valamit, a bicikliutakon pedig alig járnak”, erre a főpolgármester azzal replikázik, hogy de hiszen épp most adják át az aluljárót, és felújították például a hármas metrót is. Az átadást követően egyébként a főpolgármester ahogy jött, úgy távozik: metróval.

 

• Mit gondol Karácsony Gergely a főváros és kormány viszonyának jövőjéről?
• Mit üzen a főpolgármester azoknak, akik Gyurcsány Ferenc emberének tartják?
• Tárgyalna-e Lázár Jánossal Vitézy Dávid?
• Mivel nyugtatná meg az LMP főpolgármester-jelöltje azokat, akik Fidesz-ügynöknek tartják?
• Ha ő maga nem nyer, kit látna szívesen Grundtner András, akit a Mi Hazánk látna Budapest élén?
• Mit mondanak a jelöltek, mekkora összegből kampányolnak?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap június 13-ig kapható 2024/23. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!