„Hiteles, mint a tékozló fiú története”

„Hiteles, mint a tékozló fiú története”

Magyar Péter Vecsésen (Fotó: Magyar Hang/Albert Enikő)

Torgyánra szavaztam legutoljára. Azóta nem mentem el egyszer sem. Minek mentem volna? Sem a Fidesz, sem Gyurcsány nem tetszett. Ledolgoztam 45 évet a BKV-nál, megélek abból a kis pénzből, amit kapok. Nyugdíjas vagyok, nem kell már félnem senkitől, ezért jöttem ki – mondja a hetvenes éveiben járó János Vecsésen, Magyar Péter június 2-ai kampányrendezvénye után. A Fő út mellett, az „Epres”-nél gyűlt össze kisebb tömeg vasárnap délután, beszélgetőpartnerem szerint többségében kíváncsiskodók. – Hogy kire fogok szavazni? Meglátjuk. Sok emberrel beszélgetek, többen mondják, elegük van a milliárdos gázszerelőből meg az egész pereputtyból. Gyurcsány is ott van mióta, aztán soha nem ért el semmit. Hát lehet, hogy most adunk egy esélyt a Tiszának – folytatja.

Magyar Péter április közepén indult országjárásának 176. állomása volt Vecsés, egy héttel a választás napja előtt. Bár az összegyűltek közül néhányan azt mondták, a város 21 ezres lélekszámához mérten több résztvevőre számítottak, ezt betudják annak, hogy erős fideszes bázisú a város, polgármestert például nem is adott soha más párt. – Mi is jórészt kíváncsiságból jöttünk ki, aztán meglepve vettünk észre ismerősöket a tömegben, akikről azt hittük, kormánypártiak. Legalábbis régen azok voltak – említi egy fiatal nő. – Vannak, akik azt mondják, könnyen ígér Magyar Péter, de én azt mondom, egy esélyt megérdemel, ennél rosszabb már úgysem lehet. A Fidesz no komment, az ellenzék többször is leszerepelt, már csak a Tiszával lehet esély a változásra. Ha nem jön be, két év múlva újratervezünk – jegyzi meg.

A vecsési rendezvény ezen a vasárnapon Magyar Péter harmadik kampányhelyszíne volt, délelőtt Budakeszin, majd Dunakeszin járt. Miután a beszédet és a szokásos kézfogásokat, szelfiket követően kibontakozott támogatói gyűrűjéből, indult tovább a Csepel-sziget legnagyobb városába, Szigetszentmiklósra. „Utána este 9 órától van egy körülbelül egyórás Tiktok élő bejelentkezésem, majd éjszaka indulunk tovább Tatára” – jegyezte meg kérdésünkre a Tisza Párt alelnöke.

• Mi kovácsolta össze az elmúlt hetekben a Tisza párt támogatóit, aktivistáit?
• 
Hogyan nyilatkozott lapunknak Magyar Péter, mi volt a legnagyobb felismerése országjáró körútja során?
• Milyen eredménnyel lenne elégedett?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap június 13-ig kapható 2024/23. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!