Másnap

Másnap

A Fidesz háborúpártizós plakátja a Balaton közelében (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Hétfő reggel lett. Lassan, óvatosan nyitotta ki a szemét, mert pontosan tudta, hogy gyötrelmes lesz az ébredés. A valóság milliméterről milliméterre világlott elő, ám teljességében homályban ragadt akkor is, amikor az agyába hasító szikrázó fájdalomtól tág pupillákkal bámult meredten maga elé. Jesszusom, mit műveltem már megint – sóhajtotta némán, mert a jelen ugyan ködben maradt, az előző huszonnégy óra múltja viszont apró, ám annál kínosabb képekben sorakozott fel az ugyancsak tág pupillákkal, és szintén meredten bámuló lelki szemei elé. Fenébe – morogta, ám mivel a történésmozaikok sehogyan sem akartak összekapaszkodni, a töredékes filmtekercset visszatekerte a korábbi bizonyosságokig.

Tehát fontos nap volt, mobiltelefonjának naptárjában is rögzítette három felkiáltójellel és egy szívecskével, amit igazából feleslegesen tett, hisz már hetek, hónapok óta erre készült. Élete nem volt annyira jó, sem izgalmas, ellenben átlagos; ha ritka alkalmakkor végiggondolta, ide-oda pattogó, a profi játékosoknak kiszolgáltatott, pihekönnyű pingponglabdaként tekintett önmagára. Talán ezért szerette a különleges alkalmakat, amikor végre róla szólt a történet, ő lehetett a főszereplő, s ez a tegnap pont ilyen eseménynek ígérkezett.

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap június 20-ig kapható 2024/24. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: propaganda