Másnapi végítélet

Másnapi végítélet

Készülnek a szavazólapok a budapesti ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. épületében 2024. május 22-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Reméljük a legjobbakat, hogy az oroszok nem járkálnak ki-be a Nemzeti Választási Iroda informatikai rendszereiben június 9-e estéjén, mint tették azt a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, ahová úgy jártak adatokat lopni illiberális szövetségeseink, mint ahogy Marika néni vöröshagymáért a heti nagypiacra. Bízzunk benne, hogy a kormánypártok számára esetleg nem oly kedvező eredmények ellenére is az önkormányzati és az európai parlamenti választások rendben és tisztán lezajlanak majd. Hogy az exbalerina Cár-bombája mínusz egy vagy mínusz kettő fideszes EU-képviselőnél landol-e a budapesti Operán, azt nem lehet tudni, de reménykedjünk benne, hogy mínusz ötnél sem rohanják le orosz csapatok az Alföldet. Annál is inkább, mert ha a Fidesz nemzetvédelmi hitvallását nézzük (amelyre példaként említhetjük a Párt hivatalos Facebook-oldalán megjelent egyik kampánytacepaót, nevezetesen, hogy micsoda őrületes, már-már felháborító dolog az, hogy a megtámadott ukránok saját légterükben lelövik a lakóházaikba, üzemeikbe csapódó agresszor, orosz rakétákat), sok jóra nem számíthatunk (tán még rózsaszirmokat is hintenének a bevonuló orosz katonák elé a szabolcsi fideszes választókerületi elnökök).

Június 10-én eljön tehát a másnap (feltételezzük, hogy nem dől össze a világ, ha a Deutsch-brigád megfogyva kezd Brüsszel ostromának, bár ha el is kezdik, van egy olyan sejtésem, hogy azt az irodát, ahol a képviselői javadalmakat bérszámfejtik, nem fogják elpusztítani), csupán az derül ki, hogy kétmillió honfitársunk ismét elhiszi-e azt a marhaságot, amit 2022-ben ilyentájt közel másfél millióval többen csont nélkül bevettek. A háborús riogatásról beszélek, amelyet oly görcsösen művelt már a kormányzópárt és propagandája a célegyenesben, hogy annak tragikomédiája felkiáltójelként kellett volna, hogy jelezzen a leghithűbb Fidesz-szimpatizánsok számára is. Másnapra kiderül, hogy jelzett-e. (A tippem: nem valószínű.) Sok-sok év múlva, ha ez az őrület lecsillapodik (2026-ban újra találkozni fogunk minden most látott videóval, plakáttal, nyilatkozattal, mémmel, ebben egészen biztos vagyok), és rossz emlék lesz csupán, az egyetemek pszichológia tanszékein oktatják majd a Fidesz-kampány elme- és lélekromboló hatásait. Merthogy rombolt ez a háborús pszichózis mindent és mindenkit…

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap június 13-ig kapható 2024/23. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!