„Most már nyomjuk, ami a csövön kifér, aztán meglátjuk” – az ellenzék a közelgő választásról

„Most már nyomjuk, ami a csövön kifér, aztán meglátjuk” – az ellenzék a közelgő választásról

Ellenzéki demonstráció 2022. március 15-én (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Budapest a régi ellenzék fellegvára. Itt jóval nehezebb dolga lesz Magyar Péternek, mint vidéken, ahol a kisebb településeken, falvakban nincsenek ellenzéki eredmények, volt űr, amit betölthetett. Ráadásul a Tisza Párt budapesti polgármesterjelöltjeiről sem látni, hogy kampányolnának. A Fővárosi Közgyűlés működését persze nagyban befolyásolni fogják Magyarék. Több olyan névtelenséget kérő szereplővel is beszéltünk a közelgő június 9-ei önkormányzati és európai parlamenti választások előtt, akik jól ismerik a DK–MSZP–Párbeszéd, a Momentum és az LMP viszonyait.

Mindenkiben van aggodalom Magyar Péter miatt, látva a számokat, de azt is sokan mondják, hogy igazából most nem is nagyon lehet mérni, annyira kiszámíthatatlan a helyzet. Most már nyomjuk, ami a csövön kifér, aztán meglátjuk – fogalmazott egy ellenzéki forrásunk a kampányukkal kapcsolatban. Hogy Magyar Péter megjelenése mit jelenthet, azt egyelőre nehéz megjósolni, igaz, van, akit az sem lepne meg, ha akár 25–30 százalékot is elérne a Tisza az EP-választáson. A hagyományos pártokkal szembeni ellenállást jól mutatja, hogy többen arról számoltak be, igen nehezen ment a választásokon való részvételhez szükséges aláírásgyűjtés, „ez az időszak mindenkit megterhelt”.

• Mi látszik a vidéki erőviszonyokból?
• Ki mer konfrontálódni Magyar Péterrel?
• Mi számíthat még a kampányhajrában?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap május 30-ig kapható 2024/21. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: választás