Akár nyolcmillió ember élhet féreggel az agyában

Akár nyolcmillió ember élhet féreggel az agyában

Horgasfejű galandféreg (Fotó: Happy Science)

Ifjabb Robert Kennedyről, az amerikai elnökválasztáson függetlenként induló jelöltről kiderült, hogy egy évtizede egy féreg befészkelte magát az agyába, amit egyik egzotikus utazásán szedhetett össze. A parazita elpusztította az agyszövet egy részét, majd maga is elpusztult. Néhány kommentátor ennek tudatában érteni véli Kennedy gyakran hangoztatott, a valósággal köszönőviszonyban sem álló meggyőződéseit. Bár az agyférgesség a nyugati világban horrorisztikus különlegességnek tűnik, az elmaradott országokban kifejezetten gyakori ártalom, bár csak ritkán tudják azonosítani.

Robert Kennedy (általánosan használt monogramjával: RFK Jr.), a merénylet áldozatául esett azonos nevű hajdani igazságügy-miniszter fia, és az ugyancsak meggyilkolt elnök unokaöccse évtizedek óta ellentmondásos figurája az amerikai közéletnek. Környezetvédelmi jogászként indult, és kezdetben ebben a szerepkörben elismerést vívott ki magának, hiszen számos környezetszennyező konglomerátumot győzött le a bíróságon. Mostanra azonban végérvényesen belecsúszott az összeesküvés-elméletek mocsarába. Már 2005 óta ádázul oltásellenes, és meggyőződéssel vallja (az ezernyi cáfolat ellenére), hogy a gyerekeknek adott MMR-oltás autizmust okoz. A covid kezdetén a koronavírusvakcina-ellenes csoportok élére állt, és az unalomig ismert őrültségeket kezdte hangoztatni a WHO-ról, az amerikai védekezés kulcsfigurájáról, Anthony Fauciról, a közegészségügyi hivatalról (a CDC-ről) és természetesen Bill Gatesről, hiszen ő sosem maradhat ki.

Emiatt ellenfelei gyakran kérdőjelezik meg mentális egészségét, és a Kennedy-klán prominensei is nyíltan elhatárolódtak tőle. Ő vélhetően részben sértettségből indul az idei elnökválasztási kampányban függetlenként (noha a Kennedy mindig is a demokrata arisztokrácia legszilárdabb családja volt). Egy elnökjelöltről természetes módon rengeteg portrécikket ír a sajtó, így a múltja legapróbb részleteit is feltúrják, hátha találnak róla valamilyen nem ismert részletet. A The New York Times akadt eközben egy érdekes mondatra Kennedy 2012-es válási papírjaiban: kiderült, hogy korábban agyférgességgel kezelték.

• Hogy találák meg az agyféreg nyomát?
• Hogy jut be az agyba?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a
Magyar Hang hetilap május 30-ig kapható 2024/21. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!