„Hiába dobáltam fel a témákat, nem volt, aki leüsse”

„Hiába dobáltam fel a témákat, nem volt, aki leüsse”

Gyárfás Zsuzsanna, Pintér Bence és Csikász Brigitta

Rádiós műsorvezetőként ismerhette a szélesebb nyilvánosság, ma már Józsefváros polgármestere Pikó András. Példája nem egyedülálló, a most vasárnapi önkormányzati választáson is több újságíró méretteti meg magát a település vezetői posztért. Három, az ország más pontjain induló jelölttel beszélgettünk arról, miért döntöttek a politizálás mellett, és ebben előny vagy hátrány-e újságírói múltjuk.

Aszódon megállt az élet, gazdátlan a város, a legapróbb dolgok sincsenek rendben tartva, kezdve a szemetesektől egészen a buszmegállókig – mondta Gyárfás Zsuzsanna újságíró arról, miért döntött úgy, hogy megméretteti magát a polgármesteri posztért a Tiszta Forrás Szövetség nevű civil szervezet színeiben. Bár 2006-tól már volt önkormányzati képviselői tapasztalata a Pest megyei városban, egy ciklus után csak újságíróként foglalkozott a közélettel, a régi Hír Tv-nél dolgozott híradós szerkesztőként. Jelenleg a kőbányai önkormányzati újság főszerkesztője. Utóbbi kerületet fideszes polgármester vezeti, akinek nincs testületi többsége, ám az aszódi polgármesterjelölt szerint mégis együtt tud működni a sokszínű városvezetés Kőbánya fejlődése érdekében, ezt a szemléletet pedig Aszódon is érdemes lenne átvenni.

• Miért állt bele a polgármesterjelöltségbe Öcsödön Csikász Brigitta oknyomozó újságíró, akit még a Pegasus-kémszoftverrel is lehallgattak?
• Mi lehet szokatlan egy oknyomozó újságíró stílusában?
• Hogyan lett a fideszes polgármester ellensége Pintér Bence újságíró?
• Mi lesz a jelöltek sorsa, ha nem nyernek?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap június 13-ig kapható 2024/23. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!