Vona Gábor: Ez a politikai stílus nem hoz „hipp-hopp” 30–40 százalékot

Vona Gábor: Ez a politikai stílus nem hoz „hipp-hopp” 30–40 százalékot

Vona Gábor, a Második Reformkor elnöke (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Tisztában vagyunk vele, hogy ez a politikai stílus, nem fog hipp-hopp 30-40 százalékokat hozni, de abban is hiszünk, hogy egy józan erő, egy polgári centrumpárt kell az Országgyűlésbe – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Vona Gábor, akinek pártja, a Második Reformkor (2RK) 0,68 százalékot ért el a júniusi európai parlamenti választáson. A politikus a 2RK tavaly őszi elindulásakor még arról beszélt nekünk, úgy érzi, hogy egy patronja maradt. Ám szerinte ezzel a voksolással nem lőtte azt el, az eredmény nem azt mutatta szerinte, mekkora szükség van a Második Reformkorra, hanem azt, hol tartottak július 9-én. – Mi hosszú távú építkezésben gondolkodunk – fűzte hozzá. 

Sokaknak úgy tűnhetett, hogy az ATV-ben kvázi bejelentkezett a Tisza Párt koalíciós partnerének, mikor azt mondta, kell valaki, aki szabályozná a Tiszát. Szerinte azonban szó sincs felajánlkozásról, ő nem pozícióra jelentkezett, hanem munkára. Egy nehéz, de fontos választókerület megnyerésére Gyöngyösön, ahol egyéniben akar indulni 2026-ban. Egyébként nagyon károsnak tartja azt az arroganciát, ami Magyar Péter megnyilvánulásaiban megjelenik, „talán félreérti önmagát és a sikereit is”. Szerinte tőle a szavazói 2026-ban nem vezér-, hanem valódi rendszerváltást várnak.

• Mit kezdhetne egy új kormány a fideszes mélyállammal?
• Miért szavazhatják meg szerinte a gyöngyösi egyéniben, ha a korábbi alkalmakkor nem tették?
• Miért lenne az jó Magyar Péternek, ha egy kis párt próbálja őt kontrollálni?
• Hol vannak a 2RK-nál a többiek?

 A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap augusztus 29-ig kapható 2024/34. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!