Lassító funkcióval bővül a Facebook

Lassító funkcióval bővül a Facebook

A csoportmoderátorok a bejegyzésekre kattintva tudják lassítani a kommentáradatot (Fotó: Balogh Roland/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Facebook olyan új lehetőséget vezet be a csoportok adminisztrátorainak, amely lehetővé teszi, hogy lelassítsák a bejegyzésekhez érkező hozzászólásokat – jelentette a Social Media Today nyomán a Media1. Mint a médiaügyekre szakosodott szakportál írja, ennek lényege, az adminisztrátor beállíthatja, hogy ne legyenek túl gyakoriak a kommentek az adott hozzászólás alatt, tehát néhány percnek el kelljen telnie a következő hozzászólás megjelenéséig.

A világ legnagyobb közösségi portáljánál úgy vélik, ez egy jó lehetőség feszült vagy vitás helyzetekben, mivel egy kis gondolkodási időt ad az embereknek arra, hogy levegőt vegyenek és átgondolják, mit posztolnak, ahelyett, hogy a pillanat hevében azonnal reagálnának.

– Ha ön csoportadminisztrátor vagy moderátor, lelassíthatja a csoport egy adott bejegyzéséhez fűzött megjegyzéseket. Ha egy hozzászóláshoz a megjegyzések lehetőségét lelassították, akkor mindenki öt percenként legfeljebb csak egy kommentet tud tenni – közölte a Facebook.

A Twitter egyébként számos hasonló lehetőséggel kísérletezett, például a tavalyi amerikai elnökválasztás előtt a retweetelés megszüntetésével. Ezzel párhuzamosan figyelmeztető üzeneteket is adott a potenciálisan hamis információk újra megosztásáról – jegyezte meg cikkében a Media1.