Megszűnik a Zsaru Magazin

Megszűnik a Zsaru Magazin

A Zsaru Magazin októberi címlapja. Deutsch Péternek volt szeme a rendőrségi üzletre

Fotó: Zsaru Magazin / Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megszünteti az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a Zsaru Magazin nyomtatott kiadását – tudta meg a Média1. A portál érdeklődésére az ORFK azt közölte, hogy a Zsaru Magazin nyomtatott változata április 26-án jelenik meg utoljára, és ezt követően online formában közlik a tartalmakat. Ezután a police.hu részeként, napi frissítésben jelennek meg a különféle cikkek és a fényképek.

Arra, hogy a nyomtatott lap bezárása jár-e elbocsátással, a rendőrség azt válaszolta, hogy a szerkesztőség továbbra is ugyanazt a munkát végzi mint korábban, az egyetlen változás, hogy ezentúl online, a police.hu részeként napi frissítésben jelennek meg a cikkek és fényképek. „A rendőrség központi weboldalán hangsúlyos, kiemelt felületen találhatják meg a Zsaru Magazin cikkeit a főoldalon. A cikkek a lap tetején lévő Zsaru-ikonra kattintva direktben is elérhetők. Az átalakulástól azt várjuk, hogy a tartalmaink elérése növekedni fog. Csak a forma változik, a tartalom marad” – tette hozzá a Media1-nek küldött válaszában az ORFK. 

A Magyar Hang írta meg még novemberben, hogy a Közbeszerzési Értesítőben található dokumentumok szerint a Heti Revü 2020-ban koncessziós szerződés keretében három évre, nettó 58,6 millió forintért vállalta a Zsaru Magazin kiadását és terjesztését, a szerkesztőség működtetését. Azonban már korábban is ők kezelték a Zsarut: találtunk 2014-es, sőt 2007-es impresszumokat, melyekben a céget jelölték meg a kiadási jogok gyakorlójának.

A 2003-ban alapított cég közvetett tulajdonosa az Ad-Wiser Kft.-n keresztül Deutsch Péter – azaz a kék-fehér sportklub, az MTK ügyvezető elnöke és Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő öccse. Deutsch mellett az MTK gazdasági igazgatója, Somogyi János is vezetői tisztséget tölt be a Heti Revüben.

Címkék: ORFK, Zsaru Magazin