A legújabb nemzeti konzultáció óriásplakátjáról...

A legújabb nemzeti konzultáció óriásplakátjáról...

Nemzeti konzultáció (Fotó: Magyar Hang / Makrai Sonja)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Utazom a buszon, és félreteszem a könyvem. Ismerős hang ragad ki az olvasás világából. A fütyülés. Az a fütyülés. A reklámból. A Youtube-on. Valamelyik utastársam hangosan nézi a Youtube-ot a telefonján. Eszembe is jut a reklám és az óriásplakát az utak mentén és mindenhol. El kell ismerni, hogy tökéletesre sikerült a végén a plakát, nem hiába, ez már a második verziója. Tényleg remek lett ez a legújabb óriásplakát. Minden rajta van, mindent sikerült belesűríteni. Rajta van minden, ami ellen harcolnunk kell, vagy legalábbis amikről a Rogán-művekben azt gondolják, hogy harcolnunk kell ellene. Vagy legalábbis nekünk ezt mondják. Rajta van a kis Soros, akit nem kell nagyon felépíteni, az apjáról már mindenkiről hallott. Sőt, ő még rosszabb, mint az apja. Hogyhogy? Hát ő még bubu is, ahogy Bencsik András mondaná. Félnünk kell a távoli Amerikától, a gazdag zsidótól és a homoszexuálisoktól, ezt mind belesűrítették Alex Sorosba a Rogánék.

Az antiszemitizmus vádját már mások is felvetették a legújabb óriásplakát kapcsán. Alex Soros mellett egy harcos, kemény, európai nő látható, legalábbis a képen ilyennek látszik, Ursula von der Leyen, aki az orbáni világkép szerint eltévedt, és a konyha helyett az Európai Parlamentbe ment be. Nehogy már egy nő, egy családanya politizáljon, és megmondjon nekünk bármit is Európáról vagy a demokráciáról, netán a jogállamiságról! Még a képek elhelyezése a plakáton is rímel a földrajzra, mint egy kiterített térképen, baloldalon Amerika, középen Európát és Németországot testesíti meg Von der Leyen asszony. A mostani plakáton csak a fenti két ember szerepel, a korábbi plakátkampány során több ellenzéki szereplőt is rátettek Soros György köré.

Most csak Amerikával és Európával van problémánk, ha tovább haladnánk tőlünk keletre, ott már csak a mostani baráti hatalmak vannak. (Ukrajna nem hatalmi tényező, sőt Ukrajna és Zelenszkij... ugyan hagyjuk!) Persze, korábban még Ursula von der Leyen asszony sem volt a bajaink forrása. Az újabb orbáni világkép azt mondja: Ursula, majd, ha már remek leszel a konyhában, és még mindig önmegvalósítani akarod magad, akkor inkább adjál ki egy szakácskönyvet, mint Anikó asszony, vagy mehetnél vendégnek a Borbás Marcsi valamelyik műsorába. Ja, hogy kész már a vacsora? Akkor kapd elő, a súrolószert és kezdd el fényesíteni a küszöböt!