Abszurdisztán egyetlen napja

Abszurdisztán egyetlen napja

Novák Katalin köztársasági elnök beszédet mond a magyarországi és felvidéki lelkészek találkozóján, a református egyházban 2024-re meghirdetett élő ige évének megnyitóján a Groupama Arénában 2024. január 27-én (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az alábbiakban idemásolok néhány hírt, amelyen huszonnégy óra alatt megakadt szemem (és megállt az eszem). És ez csak egy teljesen átlagos nap…

*

A frissen bevezetett ügyeleti rendnek hála egy szentendrei nő képtelen volt elérni az ügyeletet, hogy otthon meghalt édesapjának kiállíttathassa a halotti bizonyítványt. A gondosóra diszpécserén keresztül elért orvos végül több mint öt óra elteltével érkezett meg.

Egy tizenhárom éves lány tüdőgyulladásban (!) halt meg, holott előtte két orvosnál is járt, de a háziorvos is, az ügyelet is hazaküldte.

A meghibásodott informatikai rendszer miatt több mint negyven rákbeteget nem tudtak ellátni a veszprémi kórházban.

*

Novák Katalin szerint természetes, hogy nem indokolja a pedofilbűntettet eltusolni igyekvő, kényszerítést és megvesztegetést alkalmazó igazgatóhelyettesnek adott kegyelmet.

A lapértesülések szerint a kormánykörökhöz és ifj. Orbán Győzőhöz több szállal kötődő elítélt állítása szerint nem is ő fordult az államfőhöz kegyelemért, de azt nem árulta el, hogy akkor mégis kicsoda.

*

A magyar bírói kar tagjai két éve (a hivatalosan is 34 százalékos pénzromlás ellenére) nem kaptak fizetésemelést.

Mészáros Lőrinc helikopterrel érkezett Ferihegyre, ahonnan magánrepülőn ment tovább a Puskás Akadémiának nevezett focicsapat Marbellán rendezett edzőmeccsére. Vissza ugyanígy.

A MOL – egyelőre ismeretlen összegért – megvásárolta az Újpest FC-t. Ezzel az utolsó NB I-es csapat is NER-tulajdonba került.

*

Mellár Tamás az ellenzéki pártok összefogására szólított fel.

Iványi Gábor az ellenzéki pártok összefogását sürgeti.

Az LMP önálló polgármesterjelöltet állít Budapest XIII. kerületében, ahol dr. Tóth József 1994 óta minden önkormányzati választást fölényesen megnyert.

Az önmagukat ellenzékinek tartó pártok képviselői mindent elkövetnek, hogy gátolják (netán megbuktassák?) Baranyi Krisztinát, Ferencváros polgármesterét. A kerületnek elfogadott költségvetése sincs.

A köztereket ismét elárasztották a statisztikai adatokat meglehetős szabadsággal idéző plakátok: ezek szerint a nemzeti konzultáción a „magyarok” 99 százaléka értett egyet a kormánnyal, miközben a kérdőívet összesen csak a választópolgárok 18 százaléka töltötte ki, állítólag.