Egészségtelen verseny

Egészségtelen verseny

A 2018-as oroszországi foci-vb egyik stadionja (Fotó: fifa.com)

Nem kellett nagy jóstehetség hozzá, hogy az európai Szuperliga gyorsan ellobbant tervét a globális szórakoztatóipar egyik üzletágán belüli háború első műveleteként értékeljük. A nemzetközi labdarúgás piacán zajló folyamatok hívták életre a szűk körű klubelit bajnokságának ötletét, amely elbukott a szurkolók és a nemzeti szövetségek jó része ellenállásán.

A nemzetközi labdarúgó-szövetség, a FIFA a napokban jelentette be, hogy egyeztetést kezdeményez arról a javaslatról, amely szerint 2026-tól a sportág világbajnokságait nem négy-, hanem kétévente rendeznék meg. Az ötletgazda az Arsenal egykori edzője, Arsene Wenger, de egyéni akciónál jóval többről van szó, hiszen a támogatók között szerepel Gianni Infantino, a FIFA elnöke is.

Erről is olvashat a cikkben:
• „A futballvilág mostani erőlködése tökéletesen megmutatja, miért nem üres lózung a globális kapitalizmus fenntarthatatlanságát emlegetni.”

A teljes cikket a Magyar Hang szeptember 24-én megjelent, 2021/39. számában olvashatja el (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: foci, foci-vb, MLSZ, FIFA