Hollik apó meséi

Hollik apó meséi

Hollik István kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2018. december 13-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jó estét, gyerekek! Ma este Hollik apóról mesélek nektek, aki rengeteget dolgozott azon, hogy mondáival szórakoztassa nemcsak a birodalom királyát, hanem az alattvalókat is. Akár udvari bolond is válhatott volna belőle, ám ő úgy érezte, ennél több jár neki. A királyi udvar meg is hallgatta a kérését, így hopmesterré nevezték ki. Hollik apó alig várta, hogy bebizonyíthassa, igenis alkalmas a feladatra, és amikor a pórnép lázadozni kezdett egy bizonyos rabszolgatörvény miatt, úgy érezte, eljött az ő ideje.

Egy személyben érezte kisbírónak és az utca hírmondójának magát, és égett a bizonyítási vágytól, hogy a beérkező hírekből egy olyan jelentést állítson össze a király számára, hogy az elégedetten bólintson, és továbbra is úgy érezze magát, mintha a nép, az istenáldotta nép még mindig benne látná jövője zálogát.

Amikor nekiállt a nagy mese megírásának, sorra vette azokat a szavakat, kijelentéseket, melyek oly kedvesek az uralkodó fülének. Soros, közvélemény, stb, stb… Aztán a homlokára csapott, és máris odaírta: Gyurcsány. Amikor készen állt a nagy művel, büszkén nézett fel, majd odaállt a tükör elé, belenézett, és megkérdezte:

„Soros provokációja" - kormánypárti sajtószemle | Magyar Hang

A kormánymédia nagy része Soros György provokációjának tartja a tüntetéssorozatot

„Tükröm,

tükröm, mondd meg nékem, meghallgatnád-e a beszédem?”

Szegény tükör mit tehetett, csendben tűrte, ugyanakkor magában azt gondolta, ennél még a gonosz mostoha sem volt rosszabb. És Hollik apó belekezdett.

Amikor ahhoz a részhez ért, hogy a kormány elfogadhatatlannak tartja az elmúlt napok erőszakos cselekményeit, a tükör szerette volna megkérdezni, azt is ide sorolja-e, amikor felfegyverzett biztonsági őrök vertek országgyűlési képviselőket? De nem jött ki szó a torkán.

Birtokvédelem alá helyezte az MTVA székházát a III. kerületi jegyző, hogy kirakja Kunhalmiékat | Magyar Hang

Egész éjjel a köztévében volt egy tucat képviselő. Petíciójukat nem akarják beolvasni. Hadházy Ákost és Szél Bernadettet kitették az épületből. A közmédia feljelenti a képviselőket.

Ezt biztatásnak vette Hollik apó, és beleerősített. „A Soros-hálózat tagjai a jól ismert módszereiket vetették be, hogy megfélemlítsenek mindenkit, aki nem ért egyet velük. Nem a nép haragjáról volt szó, azé a népé, amelyik végre hallatni akarta és tudta a hangját, hanem erőszakos provokátorokról, akik nem riadnak vissza semmitől” – olvasta tovább.

Mivel a döbbent tükör még mindig hallgatott, egészen belehevült, és érezte, ez a mese lesz az ő nagy lehetősége az uralkodó előtt. Már semmi sem érdekelte, már egyáltalán nem foglalkoztatta semmilyen tény. A mese csúcspontján bedobta az aduászt: „A provokátorok nem riadtak vissza attól, hogy paprikaspay-vel fújják le a rendőröket, vagy éppen golyóval lőjék ki a király hírmondó épületének ablakát.”

Orbán Viktor, a rabszolgapárti | Magyar Hang

Olyan gazdaságpolitikára lenne szükség, amely a nyolc óra munkáért tisztességes munkabért biztosít, amely túlmunka nélkül is tisztes megélhetést tesz lehetővé.

A nép pedig? Nos, felség, a nép döntő többsége, több mint nyolcvan százaléka elítél mindent,ami itt zajlik. És ez biztos így van, hiszen ezt mondják a közvélemény-kutatásaink. Meg azt, hogy minden más, amit esetleg az uralkodó meghallana, hamis, álhír, amit csak az ellenségei és azok kiszolgáló hírmondói terjesztenek.

A tükör eddig bírta, és szétrobbant. Így sosem tudhatjuk meg azt, hogy a mese felolvasását követően – amikor a király biccentve elbocsátotta őt – Hollik apó újra tükörbe tud-e nézni… Itt a vége, fuss el véle. Álmodjatok szépeket: egymással újra beszélő embereket, békés családokat, demokráciát, normális polgári életet és paprikaspray- és golyómentes világot. Mert az álom talán egyszer valóság lesz.