Elfogyott az emberek pénze, a csökkenő fogyasztás pedig fékezi az inflációt – Reptér Virovácz Péterrel

Elfogyott az emberek pénze, a csökkenő fogyasztás pedig fékezi az inflációt – Reptér Virovácz Péterrel

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miért volt és miért ilyen kiugró még mindig a magyarországi infláció az európai átlaghoz képest? Mi az oka annak, hogy épp nálunk szálltak el ennyire az élelmiszerárak az EU-ban? Miért csak egy illúzió immár az erős magyar agrárium? Miért csak jól csengő politikai termék a kormány által sulykolt árstop és a kötelező akció? A fogyasztás visszaesése hogyan hat az inflációra? Igaz-e az a tétel, hogy minél többször nyúl bele a kormány gazdaságba, annál nehezebb lesz a kilábalás? Elérhető-e év végére az egyszámjegyű pénzromlás? Ezekről beszélgetett Balogh Roland műsorvezető a Reptér című külpolitikai műsorunkban Virovácz Péterrel, az ING Bank vezető elemzőjével.

A brüsszeli percekben pedig Ukrajna NATO-kilátásairól és a török, illetve magyar kormány által blokkolt svéd NATO-csatlakozás lehetőségéről beszélgetettünk Arató László tudósítónkkal.

A műsor podcastként is meghallgatható. Iratkozzon fel Podcast-csatornáinkra: SpotifyGoogle PodcastsApple Podcast.