Néha már a kínaiaknak kellemetlen, ahogy értük lobbizik a magyar kormány – Reptér Matura Tamással

Néha már a kínaiaknak kellemetlen, ahogy értük lobbizik a magyar kormány – Reptér Matura Tamással

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mi az esélye annak, hogy Kína megtámadja Tajvant? Mekkora a kínai haderő aktuális potenciálja? Miért kulcskérdés az Egyesült Államok és Peking számára a 23 millió lakosú sziget? Mi az a csipháború? Volt-e valaha ilyen rossz a viszony Amerika és Kína között, mint most? Hidegháború zajlik-e Washington és Peking között? Hova tegyük az olyan nyugati keménykedéseket, mint amit korábban a kínai Huawei-jel, vagy most a TikTokkal csinálnak?

Mennyire tekinthető komolynak a kínaiak térségi, közép-európai, magyarországi nyomulása? Kína miként tekint Magyarországra? Mi mit profitálunk mindebből? Sokakban ellenérzéseket keltenek a gombamód szaporodó kínai akkugyárak. A legaktuálisabb kérdés pedig az, mennyire tartják be ezek a cégek az uniós és helyi környezetvédelmi előírásokat? Ezekről beszélgettünk Matura Tamással Kína-kutatóval, a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusával.

A műsor podcastként is meghallgatható. Iratkozzon fel Podcast-csatornáinkra: SpotifyGoogle PodcastsApple Podcast.