Már napi 50-nél kevesebb ukrajnai menekült lép át a határon – kárpátaljai magyar vezető a Reptérben

Már napi 50-nél kevesebb ukrajnai menekült lép át a határon – kárpátaljai magyar vezető a Reptérben

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vajon tényleg az orosz narratíva szerint beszél az, aki kárpátaljai kisebbségüldözést és százával haló magyarokat emleget? Hogyan alakult a kárpátaljai magyar kisebbség helyzete az Ukrajnát ért orosz invázió óta? Magyar szempontból milyen veszélyek rejlenek az ukrán oktatást szabályozó törvényben? Milyen hatása van a magyar kormány politikájának a Kárpátalján élő magyarokra? Milyen az élet ma Kárpátalján, mekkora volt az infláció, egyáltalán, mennyit keres ma egy tanár ott? Többek között ezekről beszélgetettünk az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) elnökével, Zubánics Lászlóval a Reptér című műsorunkban.

Az e heti brüsszeli percekben pedig az uniós mezőgazdasági támogatásokról, azok kifizetéseinek várható problémáiról beszélgetett Balogh Roland külpolitikai újságíró kollégánk brüsszeli tudósítónkkal, Arató Lászlóval.

Ha szívesen követnék adásainkat, kérjük fizessenek elő a Magyar Hangra, hiszen lapunk kizárólag az olvasóknak és a támogatóknak köszönhetően működik. Aki idő- vagy helyhiány miatt nem a nyomtatott változatot választaná, előfizethet a Magyar Hang Pluszra, és olvashat minket online is. Fizessenek elő, támogassák a Magyar Hangot, kövessenek bennünket a Facebookon és iratkozzanak fel a YouTube-csatornánkra.

Ha inkább hallgatná, iratkozzon fel Podcast-csatornáinkra: YouTubeSpotifyGoogle Podcasts. (Folyamatosan töltjük fel a korábbi adásokat ide.)