Miért drágább a magyar zöldség, mint a lengyel, a spanyol vagy az olasz? – Reptér Raskó Györggyel

Miért drágább a magyar zöldség, mint a lengyel, a spanyol vagy az olasz? – Reptér Raskó Györggyel

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mi a baj az EU közös agrárpolitikájával? Tényleg a nagy agrármultik söprik be az agrártámogatások jó részét? Mekkora uniós támogatásban részesülnek a magyar gazdák, vagy épp Csányi Sándor OTP-vezér és a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó agrárvállalatok? Mennyire átgondolt a „zöld átállás” az agrárszektorban? Miért tüntetnek a gazdák Nyugat-Európában és miért Kelet-Európában? Mezőgazdasági szempontból mi lenne a legöngyilkosabb politika az EU részéről? Tényleg rossz minőségű és génmódosított az ukrán gabona? Hány hektár egy átlagos családi gazdaság az EU-ban, és az olyan nagy versenytársaknál, mint Ukrajna, Oroszország, az Egyesült Államok, vagy épp Brazília? Hogy néz ki egy átlagos családi gazdaság Magyarországon, kik foglalkoznak mezőgazdasággal és mit termelnek? Merre torzul a magyar agrártermelés? Ezekről, és még megannyi, az uniós és magyar agráriumot érintő kérdésről beszélgettünk Raskó György agrárközgazdásszal.

Az e heti brüsszeli percekben pedig azt jártuk körbe Arató László tudósítónkkal, hogy vajon mekkora az esélye Ursula von der Leyennek, hogy újrázzon az Európai Bizottság élén.