A törökök hajlandók szakítani a vezetővel, ha tarthatatlan a helyzet – Reptér Egeresi Zoltánnal

A törökök hajlandók szakítani a vezetővel, ha tarthatatlan a helyzet – Reptér Egeresi Zoltánnal

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mennyire volt fájó Recep Tayyip Erdogan számára, hogy pártja több mint 20 év után vesztett választást, és az önkormányzati voksoláson az Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) csak a második helyen végzett? Mit tud kezdeni az ellenzék ezzel a sikerrel? Miben változtat a kormány, hogy megállítsa a népszerűségvesztést? Fenyegeti-e veszély Erdogan hatalmát? Honnan érkezhet kihívója a török elnöknek? Tényleg visszavonul-e végleg 2028-ban Erdogan? Hogy alakul a magyar-török viszony? Lenne-e ilyen jó a kapcsolat a két ország között, ha azokat nem Erdogan és nem Orbán Viktor vezetné? Ezen a héten Egeresi Zoltánnal, az NKE John Lukács Intézetének Törökországgal foglalkozó kutatójával beszélgettünk.

Az e heti brüsszeli percekben Arató László tudósítónkkal azt jártuk körbe, hogy két hónappal az európai parlamenti választások előtt hogy állnak az egy pártcsaládok, mit mutatnak a közvélemény-kutatások?

A műsor podcastként is meghallgatható. Iratkozzon fel Podcast-csatornáinkra: SpotifyGoogle PodcastsApple Podcast.