A szerbek azzal fenyegetőznek, hogy otthagyják az Eb-t, ha az UEFA nem büntet

A szerbek azzal fenyegetőznek, hogy otthagyják az Eb-t, ha az UEFA nem büntet

Az angol Kyle Walker (b) és a szerb Dusan Vlahovic a németországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának első fordulójában 2024. június 16-án. (Fotó: MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szerb futballválogatott azzal fenyegetőzik, hogy otthagyják az Európa-bajnokságot, ha az UEFA nem bünteti meg az albánokat és a horvátokat a két csapat szerdai meccsén történtek miatt. Az albán és a horvát drukkerek kórusban szidták a szerbeket a hamburgi stadionban, olyan durva rigmusokat is skandálva, mint az „Ubi, ubi, ubi Srbina” (Öljétek meg a szerbeket!) – írta a BBC. Jovan Surbatovic, a szerb szövetség főtitkára az RTS köztelevíziónak kijelentette, a szerb válogatott nem marad tovább ott a németországi tornán, ha a horvát és az albán szövetség nem kap büntetést. „Ami történt, az botrányos, és szankciókat fogunk kérni, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy nem folytatjuk a versenyt. Követelni fogjuk az UEFA-tól, hogy büntesse meg mindkét válogatott szövetségét. Ha az UEFA mégsem bünteti meg őket, akkor elgondolkodunk a hogyan továbbról” – mondta Surbatovic.

A szerb szövetség főtitkára a saját, több mint 14 ezer eurós büntetésükre is kitért, amit többek között azért kaptak, mert a szerb drukkerek tárgyakat dobáltak a pályára az angolok elleni meccsen, majomhangot utánozva provokálták az angol játékosokat és egy koszovói újságíróval is összetűzésbe keveredtek. „Elszigetelt esetek miatt büntettek meg minket, a szurkolóink sokkal jobban viselkedtek, mint a többiek” – tette hozzá. Szerbia csütörtökön délután Szlovénia ellen lépett pályára.

Címkék: UEFA, büntetés, foci Eb, szerb