Cser-Palkovics András lekapcsolná a fehérvári stadion fűtését

Cser-Palkovics András lekapcsolná a fehérvári stadion fűtését

A felcsúti Sahab Zahedi (b) és a fehérvári Stopira (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójában játszott Puskás Akadémia FC - MOL Fehérvár FC mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2022. október 2-án (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elkészültünk a város energiaválságot kezelő intézkedési tervével, hogy Fehérvár alapszolgáltatásai működőképesek maradjanak, és hogy ne menjen csődbe a városunk – jelentette be Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere kedden a Facebook-oldalára feltöltött videóban. A javaslatokról csütörtökön már szavaz is a közgyűlés.

A Nemzeti Sport a meghozandó döntések közül kiemelte, hogy bezár az NB I-es Fehérvár futballstadionja is. „2022. november 14. napjától 2022. december 31. napjáig a Mol Aréna Sóstó létesítmény-üzemeltetését kizárólag a jelentősebb műszaki károk megelőzéséhez szükséges szinten biztosítja, a centerpálya füvének fűtésére és világítására sem kerül sor” – áll a javaslatban, melynek kapcsán a lap megjegyzi, hogy előző nap véget ér az őszi idény és csak január végén indul újra, de az első hazai meccs csak február elején lesz. Ez viszont nem jelenti azt, hogy utána újraindul az élet a létesítményben.

„A helyzet megoldásához minden területnek hozzá kell járulnia, a saját áldozatait meg kell hoznia. Az nem fog menni, hogy miközben szinte szó szerint a lét a tét, legyen olyan sportszövetség, amelyik villanyvilágítás mellett akar januárban bajnoki mérkőzéseket játszatni a csapatokkal, gázzal fűtött pályákon. Ez ma elviselhetetlen teher az országnak, vállalhatatlan a településeknek és a kluboknak. A döntéseink tehát a stadiont, és ha kell, akkor a sportcsarnokokat is érinteni fogják” – mondta Cser-Palkovics András, a lap pedig ehhez hozzátette, hogy információik szerint amennyiben februárban sem nyit ki a sóstói stadion, a Mol Fehérvár a Pancho Arénában játszhatja a hazai mérkőzéseit. 

Egyéb sportlétesítményekről is beszélt a polgármester. „Az uszodát a mostani távhődíjak mellett a téli időszakban működtetni nem lehet, de mindent megteszünk azért, hogy összefogással, egymásra való odafigyeléssel és kompromisszumokkal legalább a sátras medence folyamatosan működni tudjon” – mondta. A javaslatban pedig olvasható is, hogy a Csitáry G. Emil Uszodát 2022. október 31-től 2023. április 30-ig, míg a Köfém Tanuszodát 2023. szeptember 30-ig tartanák zárva.