Dárdai Pál: Talán nem vagyunk elég jók ehhez a bajnoksághoz

Dárdai Pál: Talán nem vagyunk elég jók ehhez a bajnoksághoz

Dárdai Pál Forrás: Herthabsc.de

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Harmadik mérkőzésén harmadik vereségét szenvedte el szombat este a Dárdai Pál vezette Hertha BSC a Bundesliga 2-ben, ahová most estek ki, de itt is az utolsó helyen állnak. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a magyar edző arról beszélt, hogy erősíteniük kell még.

A Faz.de beszámolója szerint Dárdai percekig arról beszélt a Hamburg ellen 3–0-ra elvesztett mérkőzés után, hogy mi nem sikerült. Egy egész csapat, beleértve a cserepadot is, távozott a kieső csapatból. Hasonló számú új ember csatlakozott – és ez még nem a vége. „Meg kell erősödnünk – mondta Dárdai – és meg is fogunk.”

A berlini edző különösen a középpályára keres tapasztalt játékosokat, akik stresszállóságot és magabiztosságot hoznak. A csapat még gólt sem lőtt a bajnokságban. „Talán hiányzik a minőség, és nem vagyunk elég jók ehhez a ligához” – mondta Dárdai, ami a lap szerint nem is lehetne egyértelműbb felhívás a klubvezetés irányába, hogy több játékos álljon a rendelkezésére. Ugyanakkor Benjamin Weber sportigazgatónak ebben az átigazolási időszakban több mint 20 millió eurós pluszt kell generálnia. A Faz szerint a hamburgi vereség rávilágított arra a nem új keletű felismerésre, hogy a berliniek még nem egy csapat. Sok mindent megpróbáltak egyedül csinálni, ami különösen védekezésben volt katasztrofális: a Hertha 27 kapura lövést engedélyezett a minden tekintetben fölényben lévő Hamburgnak, és a három kapott gól még mindig hízelgő volt. „Még kell néhány hét, hogy megérkezzünk ebbe a bajnokságba. Ez egy nehéz bajnokság” – mondta végül Dárdai.

A csapatban Dárdai Pál mindhárom fia szerepel, az első két mérkőzésen mind pályára is léptek, a legutóbbin a 17 éves Dárdai Bence nem játszott, a kezdőként pályára lépő Márton pedig megsérült.