Döntetlent játszott Bulgáriában a Ferencváros, így kiesett az Európa-ligából

Döntetlent játszott Bulgáriában a Ferencváros, így kiesett az Európa-ligából

Isael, az FTC és Cicinho, a Ludogorec játékosa 2019. december 12-én a razgradi Ludogorec Arénában (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Idén már negyedik alkalommal játszott nemzetközi kupameccset a Ferencváros a bolgár Ludogoreccel. A BL-selejtezők alkalmával, kétszer megverték őket, ám az Európa-liga magyarországi felvonását 3-0-ra elbukta az FTC. Most egyszerű volt a matek: ha a Fradi nyer, továbbjut a csoportból, és tizenöt év után az első magyar csapat lehetne, amelyik túléli a kupaőszt és még tavasszal is versenyben maradhat. Ez utoljára 2003-2004-es szezonban a Debrecennek sikerült, miután még az Európa-liga elődjében, az UEFA-kupában kiverte a PAOK csapatát, hogy aztán tavasszal a vérszegény Club Brugge ellen egy idegenben kapott góllal kipottyanjon. (Csak zárójelben, a Brugge nyolc évvel később, 2012-ben 7-1-gyel lépett át a DVSC-n!)

A budapesti meccsel ellentétben, szerencsére nem vett villámrajtot, és nem lőtt gyors gólt a Ludogorec. A 17. percben fagyott meg a vér először mindenkiben, Keserü bepasszát követően Lukoki lőtt veszélyesen, a labda kiperdült Dibusz kezéből, ám szerencsére a partjelző emelte a zászlaját: les.

Ezt követően a Fradi megnyomta a meccset, több szögletet lőttek, ráadásul a 19. percben Cicinho, a hazaiak védője Isael lövését egyértelműen kézzel ütötte ki. Hiába reklamáltak a zöld-fehér játékosok, a szlovén bíró nem adta meg a büntetőt, ami jogosan járt volna a magyar csapatnak.

A 24. percben aztán jött a fekete leves: egy pontos passz után Lukoki emelte át a labdát Dibusz felett, gól: 1-0 a bolgároknak! Ilyenkor fájnak igazán a meg nem adott tizenegyesek!

A hazai vezetés után is inkább a Ferencváros nyomott, Isael nagyon élt, ügyes labdákat adott, szervezte a játékot és rendületlenül rugdosta a szögleteket. A 38. percben egy beadás után Frimpong elé került a labda, aki kicsit külsővel küldte meg a labdát a ötös sarkáról, lövése sajnos a kapufán csattant. Nem sokkal később egy ugyancsak a bolgár tizenhatoson belül kifele küldött labdát egy csinos ollóval küldte vissza a kapura úgy jó tízről Boli, ám lövése Iliev ölében kötött ki.

Hiába próbálkozott a magyar együttes, az első félidő végéig csak az eredmény után futott. Egy perc hosszabbítás után fújták le az első 45 percet. Az FTC nehéz helyzetbe került, ugyanis immár kettőt kellett volna rúgnia a továbbjutásért.

A második játékrészben a bolgárok előtt adódott előbb lehetőség: az 52. percben Nedjalkov bal oldali beadásáról maradt le Marcelinho, mert Heister hatalmasat mentett fejjel. Utána az FTC próbálkozott, de a gól nem akart jönni, Heister az 57. percben nagyon könnyelműen eladott egy labdát, amivel Cicinho mehetett kapura, de a német rákapcsolt, utolérte és korrigálta a hibáját.

A 69. percben Isael lábában volt az egyenlítés: Tokmac remek ütemű beadásából a brazil ordító helyzetből jobbal, négy méterről csak luftot rúgott. Tíz perccel később Isael szabadrúgása után Anicet löki meg nyújtott karral Blazicot, ezért sem jár 11-es.

Hiába darált a Fradi, hiába próbálkozott cserékkel Rebrov az utolsó tíz percben, sajnos a magyar együttesnek nem akart összejönni az egyenlítés sem. A 90. percben még Blazic ment egy hatalmasat Marcelinho finom emelését a gólvonalról rúgja ki. Isael lábában még a 93. percben is benne volt a gól, de csak feltételes módban.

A hosszabbítás legvégén aztán végre jött az egyenlítés: a csereként beálló Szihnyevics hatalmas gólt rúgott a 95. percben. Ez azonban már csak szépségtapasz, a Ferencvárosnak a döntetlennel nem sikerült a bravúr, végül 7 pontot szerzett a csoportjában (egy győzelem mellett négy döntetlen és egy vereség), így harmadik helyen végzett és kiesett. A Ludogorec egy ponttal többet gyűjtött, és másodikként tovalibbent a 2020-as kupatavaszba a négyest megnyerő 11 pontos Espanyol mögött.

Európa-liga, H-csoport, 6. forduló:

Ludogorec-Ferencváros 1-1 (1-0)
Razgrad, Ludogorec Aréna, 5000 néző. Jv.: Matej Jug, ill. Matej Žunič és Grega Kordež (szlovének)
Gól: Lukoki (23.), ill. Szihnyevics (95.) - Sárga lap: Frimpong (27.), Botka (66.) ill. Terziev (59.)

Ludogorec: Iliev - Nedjalkov, Grigore, Terziev, Cicinho - Badji, Anicet Abel, Marcelinho - Lukoki (Tchibota 77.), Keserü (Ikoko 91.), Wanderson (Djakov 85.)

Ferencváros: Dibusz - Heister, Frimpong, Blazic, Botka - Sigér (Skvarka 79.), Haratin (Ignatenko 84.) - Isael - Tokmac, Boli (Szihnyevics 85.), Zubkov