Elhunyt Ladinszky Attila labdarúgó

Elhunyt Ladinszky Attila labdarúgó

Ladinszky Attila 1971-ben (Fotó: Wikipedia, Bert Verhoeff / Anefo)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Hetvenéves korában, csütörtök délután elhunyt Ladinszky Attila belga és spanyol kupagyőztes labdarúgó. Halálhírét a spanyol Real Betis közölte, az információt pedig a családhoz közeli források megerősítették a Nemzeti Sport Online-nak. Az egykori focista már áprilisban intenzívre került, a János kórházban ápolták őt. Sürgős műtét várt volna rá, szívelégtelenség miatt viszont ezt nem merték megkockáztatni, és arra vártak, hogy eléggé megerősödjön az operációhoz.

Csatárként játszott a Vasasnál, az NB1-ben 65 bajnokin 15 gólt lőtt. Az utánpótlás-válogatott belgiumi túráján vett részt 1971-ben, amikor úgy döntött, távozik Magyarországról. Ennek kapcsán tavaly azt mondta a Nemzeti Sportnak: – Hirtelen elhatározásból maradtam kint. A szüleim sem tudtak róla. Zsugáztunk a szállodában, amikor bejött Szepessy László, aki később a Fradiban és az ETO-ban is játszott, és mondta, milyen jó kint. Befejeztük a partit, átmentem a szobánkba, ahol Tóth Bálint már aludt. Felvettem a nadrágomat és kiléptem az ajtón ötven dollárral a zsebemben – amit, ha jól emlékszem taxira költöttünk.

Játszott az Anderlechtben, a Feyenoordban, a Betis-ben és a Toulouse-ban is. Az Anderlechttel szerezte meg a Belga Kupát, 1974-ben pedig bajnoki aranyérmes és gólkirály lett. Három évvel később már a Betis-szel nyert Spanyol Kupát, bár ahogy a 24.hu felidézte, a Bilbao elleni döntőn nem lépett pályára. Arra a kérdésre, hogy nem bánta-e meg, hogy nem volt magyar válogatott, és külföldön csinált karriert, ezt mondta: – Nem bántam meg. Nézze, amikor fut a szekér, az ember nem foglalkozik ilyesmivel. Én ott futballoztam, csajoztam, éltem az életemet. Jól ment. Még a macskám is homárt evett.