Horvátország megszerezte a bronzérmet a katari világbajnokságon

Horvátország megszerezte a bronzérmet a katari világbajnokságon

A 2022-es katari FIFA világbajnokság logója. Forrás: Wikipédia.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Horvátország 2-1-re győzött Marokkó ellen a katari világbajnokság bronzmeccsén, így a harmadik helyet szerezte meg a tornán.

Változatos, jó iramú mérkőzést játszott a két csapat. Mindkét együttes nagyon motiváltan játszott. A vezetést Horvátország szerezte meg egy szabadrúgás utáni figurából, Gvardiol mesteri csukafejesével.

A marokkói válaszra azonban két percet sem kellett várni. Az afrikai csapat szintén egy szabadrúgást követően egyenlített Asraf Dari fejesével.

A vezetést a félidő vége előtt Mislav Oršić lövésével szerezték meg ismét a horvátok, és ezt az eredményt már tartani is tudták a mérkőzés végéig.

Horvátország így elmondhatja, hogy minden alkalommal, amikor egy világbajnokságon továbbjutottak a csoportjukból, legalább a bronzérmet megszerezték. Marokkó pedig arra lehet büszke, hogy első afrikai csapatként éremért játszhatott egy világbajnokságon.