Hosszú Katinka: Úgy érzem, hogy akiről beszélnek, vagy írnak, az már nem is én vagyok

Hosszú Katinka: Úgy érzem, hogy akiről beszélnek, vagy írnak, az már nem is én vagyok

Hosszú Katinka a 200 méteres hátúszás előfutamában a Tokiói Vizes Központban 2021. július 29-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt évek legnagyobb magyar úszójának, Hosszú Katinkának nem úgy sikerült a tokiói olimpia, mint ahogy azt sokan előzetesen várták. Két fő számában – 400 és 200 méter vegyesen –, ahol címvédőként érkezett a japán fővárosba, csak 5. és 7. helyen végzett, míg 200 méter háton 20. lett. Az úszónőt mindezeket követően keményen betámadta az internet népe. Az olimpikon mellett számos közéleti személyiség, és maga Orbán Viktor kormányfő is kiállt.

Hosszú napok óta nem posztolt a közösségi oldalain. Facebookon még július 28-án egy rövid bejegyzésben azt írta: „Én csak annyit írnék, hogy köszönöm mindenkinek a támogatást és ez most hozzátartozik a pályafutásomhoz, amit ugyanolyan méltósággal veszem, mint az elért csillogóbb sikereimet. Köszönet mindenkinek! Köszönöm Magyarország és mindenki más aki ott van és volt mellettem!” Azóta azonban nem beszélt a tokiói eseményekről, illetve arról, miként éli meg az őt ért támadásokat.

Ezt a csendet tűnik megtörni egy videó, amely a magyar olimpiai csapat új arculataként ismert Magyarock YouTube-csatornáján jelent meg. Ebben Hosszú Katinka Gundel Takács Gáborral beszélget karrierje hullámhegyeiről és völgyeiről, hogy mi történt Tokióban, és hogy hogyan kezeli a kritikákat.

– Vannak olyan érzéseim, hogy a Hosszú Katinka, mint imidzs néha külön életet él. Valamikor nagyon eltávolodik tőlem, és úgy érzem, hogy akiről beszélnek, vagy írnak, az már nem is én vagyok. Van persze, amikor nagyon közel érzem magam ehhez – jelentette ki a 15 perces beszélgetésben Katinka, aki ritkán olvas kommenteket, aminek megvan az oka.

– Sokáig nagyon mérgesen úsztam, hergeltem magam, pont ilyen negatív dolgok miatt. Most pedig nem voltam mérges. Nehezen viseltem az igazságtalanságokat. Az úszásban tudtam levezetni, ez egy egész egészséges dolog – mondta.

Az úszónő hozzátette még, most egy kicsit hangosabbak azok, akiknek negatív véleményük van vele szemben, de próbálja a legjobbat kihozni ebből is. Elmondása szerint, ha leülne ilyen emberekkel beszélgetni, és elmondaná a saját álláspontját, akkor megváltozna a véleményük.

Ha megnézné a teljes beszélgetést, azt alább teheti meg: