Le Monde: a kézilabda-Európa-bajnokság egy bohózat a covid miatt

Le Monde: a kézilabda-Európa-bajnokság egy bohózat a covid miatt

Budapest, 2022. január 18. Máthé Dominik és Pedro Alvarez Rodríguez, a magyar, valamint Gisli Thorgeir Kristjansson, az izlandi válogatott játékosa a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság B csoportjában játszott Magyarország-Izland mérkőzésen a budapesti MVM Dome-ban 2022. január 18-án. Izland-Magyarország 31-30. MTI/Kovács Tamás

Fotó: Kovács Tamás

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Le Monde francia napilap arról ír, az olimpiai bajnok francia kapust, Vincent Gérard-t idézve, hogy a szlovák-magyar közös rendezésű kézilabda-Eb komolytalanná vált a rengeteg covidfertőzés miatt, számol be a 444.

A holland sajtó szerint immár 110 koronavírusos játékos van. Alig van olyan válogatott, amely ne lenne érintett, több csapatban olyan sok a fertőzött, ami már a torna folytatásának értelmét is megkérdőjelezi.

A játékosok, illetve a delegáltak folyamatosan panaszkodnak arra, hogy Szlovákiában és Magyarországon nagyon eltérőek a járványellenes szabályok, és Magyarországon érthetetlenül laza a védekezés. Többen kritizálták a magyar szervezőket, mert a szállodában semmiféle elkülönítés nincs a maszkot nem viselő civilektől, a stadionban pedig telt ház lehet, és az elvileg kötelező maszkhordást rengetegen figyelmen kívül hagyják.

Christian Schwarzer német világbajnok szerint a torna bohózatba fordult. A csapatok többet törődnek a lutriszerű tesztek eredményeivel, mint a kézilabdával.