Milák Kristóf mellett Hosszú Katinka is visszatérhet a jövő héten

Milák Kristóf mellett Hosszú Katinka is visszatérhet a jövő héten

Hosszú Katinka a női 200 méteres vegyesúszás döntője után a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 16-án. A magyar versenyző a nyolcadik helyen végzett (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Milák Kristóf mellett várhatóan Hosszú Katinka is visszatér a jövő heti úszó országos bajnokságon (ob) – írta az MTI.

Az már néhány napja látható volt a szövetség rendszerében, hogy a 200 méter pillangón olimpiai bajnoki címvédő Milák – aki éppen a tavalyi ob óta nem indult versenyen – hat számban (50, 100, 200 m gyors és pillangó) adta le nevezését a Duna Arénában sorra kerülő eseményre.

A csütörtök éjfélkor zárult határidőn belül végül „megjelent” a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka neve is. Az első gyermeke születése után visszatérő 34 éves klasszis legutóbb a 2022-es római Európa-bajnokságon indult, most 100 méter pillangón, valamint 200 és 400 méter vegyesen adta le nevezését. Hosszú korábban elmondta, célja, hogy kijusson a hatodik olimpiájára. Az országos bajnokság döntőit keddtől péntekig a Duna World közvetíti élőben.