Rafael Nadal jutott a Roland Garros döntőjébe, miután Alexander Zverev megsérült

Rafael Nadal jutott a Roland Garros döntőjébe, miután Alexander Zverev megsérült

Alexander Zverev (középen) a sérülés után (Fotó: FFT)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A francia nyílt teniszbajnokság elődöntőjében, a második szettben 7-6, 6-6-os állásnál Alexander Zverev lábfeje a bokája alá fordult, amire a német teniszező felkiáltott, összeesett, és többé már nem is tudott ránehezedni a lábára. Így Rafael Nadal jutott a vasárnapi döntőbe.

Zverevet kerekesszéken kellett letolni a pályáról. Később Nadallal együtt visszajött a pályára, mankókra támaszkodva, de csak azért, hogy kezet fogjon a bíróval, és bejelentse a feladást. A közönség megtapsolta Zverevet, aki a mankókkal integetett nekik. 

Nadal a meccs utáni nyilatkozatában elmondta, hogy a Roland Gaross döntőjébe való újbóli bejutás egy álom volt a számára, de természetesen nem ilyen körülmények között akarta legyőzni Zverevet, és minden jót kíván neki.

Nadal eddig 13-szor nyerte meg a Roland Garrost, legutóbb 2020-ban. Összesen 21 grand slam torna-győzelme van, amivel csúcstartó.