Szoboszlai Schäfer lesgóljáról: Ha nem kondizik annyit a rehab alatt, nem lóg be a válla

Szoboszlai Schäfer lesgóljáról: Ha nem kondizik annyit a rehab alatt, nem lóg be a válla

Szoboszlai Dominik nyilatkozik a sajtónak a Magyarország-Törökország felkészülési labdarúgó mérkőzés után 2024. március 22-én a Puskás Arénában (Fotó: Balogh Roland/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem az én tisztem eldönteni, hogy elégedett vagyok-e a játékkal. Szerintem játszottunk már jobban is, az volt a baj, hogy kapkodtunk pár szituációban. Ha nyugodtabbak maradtunk volna, akkor jobban ki tudtuk volna őket játszani. Erre kell majd odafigyelnünk, de az eredmény számít – így értékelte a lefújást követően az 1-0-ás sikerrel zárult Magyarország-Törökország felkészülési labdarúgó mérkőzést Szoboszlai Dominik. A válogatott csapatkapitánya a lefújást követően nyilatkozott az újságíróknak a Puskás Arénában. Mint arról lapunk is beszámolt, Szoboszlai büntetőjével nyert 1-0-ra Marco Rossi együttese, ám az első felkészülési meccs az idei nyári németországi Európa-bajnokság nem hozott szép játékot. Az ellenfél különösen a végén nagy nyomást helyezett a magyar válogatottra, és vagy másfél után a kapuba visszatérő Gulácsi Péter védett, vagy sikerült tisztánia a védőknek, illetve rossz megoldásokat választania a törököknek.

– Ha kell visszahúzódom, minden kulimunkát elvégzek, mint a csapat több tagja – reagált a Nemzeti Sport kérdésre Szoboszlai, akit arról is faggattak, mi volt az oka annak, hogy gyakran a saját tizenhatosáig is visszahúzódott a meccs folyamán. A csapatkapitány szerint mindenki beletette a munkáját a törökök elleni találkozóba. A büntetővel kapcsolatban Szoboszlai arról beszélt, gondolkodott, hogy váltson, de mégsem tette; ahogy az is eszébe jutott, hogy a szintén másfél év után a válogatottba visszatérő Schäfer Andrásnak adja át a rúgás lehetőségét, de aztán meggondolta magát, és ő lőtte a büntetőt.

Szoboszlait kérdezték Schäfer hosszabbításban lőtt lesgóljáról, amit viccesen csak így kommentált: „ha a rehabon nem kondizott volna annyit, akkor a válla nem lógott volna be.” Komolyra fordítva a szót, zárásképp Szoboszlai azt mondta, az eredmény a fontos, örülnek, hogy nyertek.

– Örülök, hogy egy erős válogatott sikerült legyőznünk. Úgy érzem, az elején nem voltunk annyira élesek, játszhattunk volna sokkal gyorsabban, de a labdatartás jól működött. Mindkét félnek megvoltak a lehetőségei, mi többször is eldönthettük volna a mérkőzést, de a lényeg: örülünk, hogy immár 13 meccs óta veretlenek vagyunk. Haladunk egy úton, remélem, a formaidőzítésünk is jó, jól alakul – erről már Schäfer András beszélt a sajtónak. A német Union Berlin középpályását nem idegesítette, hogy végül les miatt nem adták meg a mérkőzésé legvégén, a hosszabbításban lőtt találatát.

A válogatottba visszatérő Gulácsi is örült annak, hogy nyert a csapat és hogy gól nélkül lehozta a találkozót. Hasonlóképp boldog volt Dárdai Pál második fia, Márton, aki most mutatkozott be először a válogatottban, több csapattárs véleménye szerint is jól szállt be a mérkőzésbe. Dárdai szerint hamar összecsiszolódott a társakkal.

A most Sallai Roland csapattársaként, a német Freiburgban kölcsönben lévő, ám manapság keveset játszó Szalai Attila arról beszélt az újságíróknak, hogy keményen dolgozik, nap mint nap mindent megtesz azért, hogy többet játszhasson, illetve a válogatottban is megállja a helyét.

Négy nap múlva, 26-án 19 órától Koszovóval játszik legközelebb a magyar csapat szintén a Puskás Arénában.