Népszava: több mint hatmilliárd forintot fizethet a Mol az Újpestért

Népszava: több mint hatmilliárd forintot fizethet a Mol az Újpestért

Az újpesti Davit Kobouri (b) és a ferencvárosi Varga Barnabás a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott Újpest FC - Ferencvárosi TC mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2024. február 25-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A MOL 6.2 milliárdot forintot fizet az Újpest futballcsapatáért – tudta meg a Népszava egy az adásvételre rálátó forrástól. A Mol február elején jelentette be, hogy leányvállalata, a MOL Vagyonkezelő Kft. révén megvásárolja az Újpestet, az NB I utolsó a NER-től független klubját a belga Roderick Duchatelet érdekeltségétől, de a vételárat nem közölték.

A Gazdasági Versenyhivatal hétfőn jelezte, hogy az ügylet úgy jön létre, hogy a Mol kérésére Duchatelet megalapította az Új Lila Labdarúgó Kft-t, amelybe bekerült az Újpest 1885 Futball Kft.-ben meglevő 98,75 százalékos, illetve az Újpest Labdarúgó Akadémiában meglevő 100 százalékos üzletrésze.

Címkék: NER, foci, Újpest FC, Mol