Újabb milliárdok a kézilabda szövetségnek és az atlétikai stadionra

Újabb milliárdok a kézilabda szövetségnek és az atlétikai stadionra

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) újonnan megválasztott elnöke, Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója, Józsefváros polgármestere a kézilabdaszövetség elnökségének tisztújító küldöttgyűlésén a budapesti Sportok Házában 2015. április 17-én (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

3,68 milliárd forintot ad a kormány két sportcélra – derül ki a csütörtökön megjelent Magyar Közlönyből.

1 998 039 107 forinttal növelte a kormány a Nemzeti Atlétikai stadion „bontási, megszüntetési és ahhoz kapcsolódó egyéb, a kivitelezést megelőző” munkálatainak összegét. A beruházáshoz kapcsolódó egyes árvízvédelmi és távközlésikábelhálózat-kiváltási beruházási részfeladatok előre hozott megvalósításával az előkészítő munkák 5,7 milliárd helyett 7,7 milliárdba kerülnek.

A másik döntés pedig a Magyar Kézilabda Szövetségnek juttat 1,68 milliárd forintot „a sportág kiemelt jelentőségére figyelemmel a 2020. évi szakmai programjának és a hosszú távú sportágfejlesztési stratégiájának” a támogatására.

Ennek keretében a szövetség 2020. évi szakmai feladataihoz és azzal összefüggő működési költségeihez 1,38 milliárd forinttal járul hozzá, 300 millió forintot pedig a határon túli magyar kézilabdasport fejlesztési feladatainak támogatásához ad.

A Magyar Kézilabda Szövetség elnöke a Fidesz országgyűlési képviselője, Kocsis Máté.