Milyen is valójában a vízálló okosóra? (x)

Milyen is valójában a vízálló okosóra? (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A technológia olyan szintű fejlődésen megy keresztül, hogy már nem csupán egyszerű okosórák léteznek, hanem számtalan igénynek, speciális elvárásnak megfelelő alkategóriák alakultak ki.

Ilyen a vízálló okosóra is, amely azon célcsoport igényeit célozza meg értelemszerűen, akik gyakran vannak vizes helyeken, akár a munkájukból kifolyólag, akár sportolási, szórakozási célzattal.

A vízálló okosórák ismérvei

Minden vízálló okosóra rendelkezik egy számmal, amelyet ismerni kell ahhoz, hogy meg tudjunk győződni róla, valóban egy számunkra megfelelő vízálló termékkel van-e dolgunk. Az IP 67-68-as szám nem minden esetben elegendő.

Tudni kell, hogy az első számjegy mindig a porállósági szintet jelenti, és a második jelöli a vízállóságot. Természetesen minél magasabb ez az érték, annál inkább vízálló az okosóra. Ugyanakkor hiába magas ez az érték, azért jócskán oda kell figyelni ilyenkor is erre az okoseszközünkre.

A Bonus Shop webáruház vízálló okosórák kínálatában, ha rákeresel az adott típusra, részletes leírást találsz a jellemzőiről, így az IP számot is jobban tudod majd értelmezni, ha összehasonlítasz néhány darabot.

Mire kell figyelni?

A megadott érték egy normál hőmérsékletű vízre vonatkozik, ami azt jelenti, hogy 18-26 Celsius-fokos és lehetőleg édesvízben való tartózkodásra, mint például egy rendszeres uszodai edzéshez ajánlott. Nem biztos, hogy jót tenne egy tengerben való lubickolás a kedvenc okosórádnak! Búvárkodásról ne is álmodj, merülés sok méteres mélységben egy okosórával nem lenne túl szerencsés.

Ahogy néhány évtizeddel ezelőtt szüleink is tették a régi típusú karórával, úgy mi is vegyük le abban az esetben, ha valamilyen háztartási munkát végzünk, takarítunk, felmosunk, mosogatunk. Nehogy véletlenül hozzáérjen mosogatószer vagy fertőtlenítő az óránkhoz!

Maximum 1 méteres vízben 30 percig bírja egy huzamban az okosóra általában a terhelést, ennél tovább ne próbálkozz! De ez pont tökéletes időtartam azoknak, akik sportoláshoz szeretnék igénybe venni az eszközök vízálló tulajdonságát.

Számtalan szolgáltatás egy helyen

A vízálló okosórák már annyi mindennel segítik a mindennapjainkat, hogy felsorolni is nehéz őket. Van bennük lépésszámláló, pulzus- és vérnyomásmérő. A kis eszköz figyeli továbbá az elégetett kalóriát és a sportteljesítményedet, valamint monitorozni is tudja az alvásodat. Értesít arról is, ha SMS üzenetet kaptál.

A vízálló okosórák között találsz férfi és női darabokat is, sportos vagy elegánsabb viseleteket is. A Safako a Bonus Shop saját márkája, és biztos lehetsz benne, hogy számtalan variációjú választékából rá fogsz bukkanni a számodra megfelelő darabra.

Amennyiben kíváncsi vagy más típusú okosórákra is, úgy érdemes végigböngészned a Bonus Shop vonatkozó oldalait, ahol találsz még GPS-t tartalmazó vagy speciálisan csak női vagy férfi, illetve prémiumminőségű okosórákat és okoskarkötőket. Ha kérdésed van az adott típussal kapcsolatban, bátran keresd a cég munkatársait, biztosan fognak segíteni!