Stummer János: Még nem tudom, hogyan tovább

Stummer János: Még nem tudom, hogyan tovább

Stummer János, a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az önreflexiónak, az önvizsgálatnak van most itt az ideje – erről beszélt a Magyar Hangnak a jobbikos Stummer János, aki négy év parlamenti munka után hagyja ott az Országgyűlést és ezzel együtt a nemzetbiztonsági bizottság elnöki posztjától is búcsúzik.

A politikus a békéscsabai központú egyéni választókerületben mérette meg magát, ám több mint 4500 szavazattal elmaradt a fideszes Herczeg Tamás mögött. 99 százalékos feldolgozottság után Stummer János 17 648 voksot kapott, ami 39 százalékra volt elég, míg a kormánypárti induló 22 226 szavazatot szerzett, ez több 49 százalékos eredmény.

Stummer János lapunknak azt mondta, hogy az új parlament megalakulásáig még a nemzetbiztonsági bizottsági elnöke, így ha adódik bármilyen feladat, azt természetesen elvégzi. Azt ugyanakkor még nem tudja, hogy parlamenten kívüli politikusként hogyan tovább, 48 órával vagyunk a választások után, most még a történteket fel kell dolgozni és elemezni.

Arra a kérdésünkre, hogy marad-e a Jobbikban és mi lehet a párt jövője, leszögezte: az a párt a politikai otthona. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy mindenekelőtt a Jobbikon belül kell a közös dolgaikat megbeszélni és csak utána a nyilvánosság felé is kommunikálni.

Az ellenzéki térfélen a Jobbik a legnagyobb vesztese az egyébként is kudarcos választási eredményüknek. Úgy tűnik, hogy az Országgyűlésben – a korábbi 17 után – ezúttal mindössze 9 képviselőjük lesz, mindannyian listáról kerülnek be, hiszen egyéniben senki sem tudott nyerni. Olyan politikusok búcsúznak így a parlamenti munkától, mint a korábban még Dunaújvárosban egyéniben győzni tudott Kálló Gergely, vagy éppen az egykori olimpiai bajnok Steinmetz Ádám.

 

Címkék: Stummer János