Technikai problémák is akadályozzák itt-ott a szavazást

Technikai problémák is akadályozzák itt-ott a szavazást

Egy nő leadja szavazatát az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakgimnázium és Szakközépiskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Időnként rendkívüli események gördítenek előre nem látható akadályt a voksolás elé az egyes szavazókörökben. A Fejér megyei Etyeken (03. számú OEVK, 3. szavazókör) és a Hajdú-Bihar megyei Konyáron (04. számú OEVK, 2. szavazókör) például a szavazóköri bélyegző „hibásodott” meg a Nemzeti Választási Iroda (NVI) rendkívüli eseményeket felsoroló listája szerint. Konyáron a bélyegző meghibásodott, amit rövid idő alatt meg tudtak javítani, ám Etyeken szétesett, ezért cserebélyegzőre van szükség. 

Vokányban (Baranya, 03. számú OEVK, 1. szavazókör) az egyik szavazó kísérője fényképfelvételt kívánt készíteni. A sajtó munkatársának mondta magát, de ezt igazolni nem tudta. A megbízott tag kérésére a kísérő a szavazóhelyiséget elhagyta, ezt követően azonban a szavazó szerette volna saját magát lefotózni a szavazat leadása közben, de ettől a szándékától önként elállt.

 Limában a külképviseleten egy 8 fős magyar turistacsoport próbált meg szavazni, de mivel nem szerepeltek a névjegyzéken, nem engedték nekik a voksolást. „A csoport egyik tagja nehezményezte azt a tényt, hogy visszautasításra kerültek, illetve ő volt az egyetlen, aki hajlandó volt magát a visszautasítottak jegyzékébe felvezetni”.

Fábiánházán (Szabolcs-Szatmár-Bereg, 06. számú OEVK, 1. szavazókör) az SZSZB egyik választott tagja jelezte, hogy rosszul érzi magát, ezért a szavazóhelyiségből távozott és hazament. Jelezte, hogy nem tér vissza a szavazóhelyiségbe rosszulléte miatt. Az SZSZB továbbra is határozatképes maradt. Békéscsabán (Békés, 01. számú OEVK, 7. szavazókör) is az SZSZB delegált tagja lett rosszul, mentők vitték el.

Bobán (Vas, 03. számú OEVK, 1. szavazókör) a szavazóhelyiségben egy választópolgár panaszkodott rosszullétre, őhozzá mentők mentek. 

Kiskunfélegyházán egy idős választópolgár a szavazófülkében lett annyira rosszul, hogy elájult, a fejét beütötte, őt mentőápoló látta el. 

Budapest 14. kerületében a 14. szavazókörben nem volt világítás, így a berendezést költöztetni kellett, ugyanabban az épületben egy másik helyiségbe költözött a szavazókör.

A választásról szóló percről percre tudósításunkat ITT tudja elolvasni!