Toroczkai szerint a barikádokra kell menni

Toroczkai szerint a barikádokra kell menni

Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere, a mozgalom alapítója beszédet mond a Mi hazánk mozgalom zászlóbontó nagygyûlésén Ásotthalmon 2018. június 23-án. Toroczkai László bejelentette: a mozgalom párttá alakul (MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Mi Hazánk elnöke szerint Magyarország talpra állítása csak a kormányzásuk, illetve a Virradat elnevezésű programjuk végrehajtása révén lehetséges. Toroczkai László a Mi Hazánk Mozgalom március 15-i ünnepi megemlékezésén kedden Budapesten közölte: ezt a programot ugyanis nem a „belpesti, lipótvárosi antimagyar értelmiség”, nem „Ron Werber és Finkelstein”, hanem a traktorból kiszálló gazda, a katedráról oktató tanár, vagyis a magyar emberek javaslata alapján fogalmazták meg – írja az MTI.

A Virradat program az egyetlen kivezető út a válságból, mert sem a Fidesz, sem a balliberális tömb nem akar szembemenni az egypólusú globalista világrenddel, csak a Mi Hazánk – tette hozzá a politikus.

A Nemzeti Múzeum szomszédságában, a Múzeum utcában felállított színpadon megtartott ünnepségen Toroczkai László úgy vélekedett: „az emberiség ellen bevetett biofegyver”, vagyis a koronavírus-világjárvány és az Ukrajnában, a szomszédságban dúló háború nyomán olyan időket élnek át a magyarok és az európaiak, amely néhány évvel ezelőtt elképzelhetetlen volt. Eközben pedig – folytatta – a közelgő országgyűlési választáson két olyan tömb verseng a hatalomért, amelyek vezetői semmit nem tesznek a magyarság érdekében és a globalista gazdasági érdekeket szolgálják. Közöttük csupán annyi a különbség, hogy a Fidesz ezt próbálja a kommunikációjával elfedni, miközben a balliberális tömb ezt leplezetlenül teszi – fűzte hozzá.

Szerinte erre jó példa, hogy Orbán Viktor miniszterelnök azt „hazudta” a magyar embereknek, hogy Magyarországon keresztül nem szállítanak fegyvereket a konfliktuszónába. Közben kiderült, hogy „a globalisták fegyverei” Magyarországról, magyar felségjelzésű repülőkön jutnak el Ukrajnába – mondta. Ugyanakkor a Fidesz is megszavazta az Európai Parlamentben, hogy az uniós tagállamok 2027-ig függetlenednek az olcsó orosz gáztól és olajtól, miközben a magyar embereknek ennek az ellenkezőjét állította – sorolta.

Márki-Zay Péter ellenzéki kormányfőjelöltre célozva azt mondta: április 3-a után előfordulhat az a „szörnyűség”, hogy idegen állampolgár, tehát egy olyan ember lehet Magyarország miniszterelnöke, aki más államnak is hűséget fogadott. Szerinte ha ez megtörténik, a magyar hazafiaknak újra „a barikádra kell menniük, de akkor sincs más választásuk, ha minden ugyanúgy megy tovább, mint az elmúlt évtizedben a Fidesz kormányzása alatt. Vagyis ebben a helyzetben az egyetlen kiutat a Mi Hazánk kormányzása jelenti – mondta Toroczkai László, a párt miniszterelnök-jelöltje.

Dúra Dóra azt hangoztatta, hogy az orosz-ukrán konfliktus valójában Oroszország és az Egyesült Államok háborúja, amelynek az árát nem fizethetik meg a magyarok, illetve a kárpátaljai magyarok nem válhatnak egy őket elnyomó rendszer „golyófogójává”. A Mi Hazánk elutasítja, hogy amerikai NATO-katonák szolgáljanak Magyarországon. Szintén elutasítják Ukrajna európai uniós tagságát, a migránsok betelepítését és „az iskolák ajtaján kopogtató LMBTQ-lobbi” tevékenységét. Ez utóbbival kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy „a családban az anya nő, az apa férfi, két férfi és egy kutya nem család”.

Az ünnepségen hagyományőrzők vaktölténnyel három lövést is leadtak egy korabeli ágyúból.