„Ezt a disznót sok lúd akarja legyőzni” – Finisben az ellenzék kampánya

„Ezt a disznót sok lúd akarja legyőzni” – Finisben az ellenzék kampánya

Márki-Zay Péter „bömbiautói” 2022. március 25-én a Hősök terén (Fotó: Magyar Hang/Gulyás Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ellenzéki összefogás politikusai: Fekete-Győr András, Jakab Péter, Bősz Anett, Tordai Bence és mások is vállalták, hogy elviszik Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt üzenetét egy-egy billegő körzetbe oly módon, hogy ők is vezetni és üzemeltetni fognak egy-egy hangosbeszélővel felszerelt kisteherautót az országgyűlési választások kampányának hátralévő napjaiban.

Úgy tudjuk, ennek a sajátos kampányeszköznek az alkalmazásával szeretnék az ellenzéki összefogás pártjai ellensúlyozni a hagyományos kampányeszközök (óriásplakát, közösségi média, satöbbi) terén a Fidesszel szemben meglévő hátrányukat. Az Egységben Magyarországért pártszövetség pénteken reggel harminc ilyen „bömbiautót” indított el harminc billegő körzet felé, melyek elsősorban e választókerületek kistelepüléseit célozzák meg. Azokat a helyeket, ahová eddig nem jutott el Márki-Zay Péter és az ellenzéki összefogás üzenete.

Ez az üzenet pedig egységes az egész országban, mind a harminc billegő választókerületben: ugyanaz, amit Márki-Zay Péter is megfogalmazott a választásig hátralévő időszak témáiként. A pénteki sajtótájékoztatón Bősz Anett, a Liberálisok elnöke, Pest megye 1. számú egyéni választókerületének ellenzéki jelöltje ismételte el e három üzenetet. Az első, hogy Orbán Putyin embere és „itt az ideje, hogy ez a kicsi kompország kikössön Nyugaton”. Az ellenzék szerint Orbán nem tudja megoldani a megélhetési válságot: az infláció felemészti az év elejei kormányzati osztogatásban „kapottakat”. Valamint azt is üzeni az ellenzék, hogy Orbán vezetése alatt Magyarország nem fog hozzájutni az EU-forrásokhoz. A Magyar Hang az utóbbi téma téma kapcsán feltett kérdésére Bősz Anett elmondta, hogy szakmailag nem volt hibás a kormány által benyújtott helyreállítási terv, azonban a jogállamisági vita és az Orbán-kormány korrupciója miatt erre nem lesz lehetőség.

Itt meghallgathatja, hogy mit harsognak a hangosbeszélők:

Fekete-Győr András, a Momentum listás képviselőjelöltje elmondta, hogy kilenc nap múlva várhatóan szoros küzdelmet hozó sorsdöntő választáson dönthetünk Putyin és a Kelet vagy – ahogy ő fogalmazott – a Szent István-i hagyományoknak megfelelő nyugati orientáció közül. Fekete-Győr elmondta, ő maga személyesen is fogja vezetni az egyik hangszórós kisteherautót, elsősorban kisfalvakba látogat majd el, többek között e hétvégén Öttömösre is, ahol Orbán miniszterelnök nemrég disznóvágáson járt.

Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa, a fővárosi 4. számú választókerület ellenzéki képviselőjelöltje szólalt meg, kijelentette, hogy „mi vagyunk többen és igazunk van”. Tordai úgy fogalmazott, hogy sok lúd disznót győz, és „ezt a disznót sok lúd akarja legyőzni”.